Da li su Albanci zaista spremni za “ige života i smrti”, sa Srbijom!? – VIDEO

Rakić je apelovao na uzdržanost i garantovao da Srbi nikoga neće provocirati ali ujedno i pozvao na formiranje Zajednice srpskih opština jer je to, kako kaže, rešenje za ovakve probleme.

Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica i dalje protestuju na severu Kosova i Metohije, kod prelaza Jarinje i Brnjak.

Tu su i dalje raspoređene Specijalne jedinice Rosu.

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je mirna ali napeta.

Specijalne jedinice Rosu i dalje su na severu pokrajine, gde su raspoređeni zbog nedavne odluke Prištine o zameni registarskih tablica privremenim, što je pojačalo tenzije na severu i izazvalo zabrinutost meštana.

Sve informacije o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kao i reakcije pratite u LIVE blogu B92.net.

Pretučeni Srbi prebačeni u Kosovsku Mitrovicu

Trojica Srba povređenih u današnjem napadu pripadnika specijalne kosovske policije na administrativnom prelazu Brnjak prebačeni su u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede, javlja reporter Kosovo onlajn sa lica mesta.

Policija demantovala

Kosovska policija negirala je danas da su pripadnici specijalne jedinice iz Prištine u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba.

Navodi se da vest o pretučenim Srbima “nije tačna i ima za cilj da dezinformiše javnost”.

“Situacija napetija nego prethodnih dana”

Predsednik Srpske liste i ministar u kosovskoj vladi zadužen za zajednice i povratak Goran Rakić ocenio je danas da je situacija na severu Kosova, gde od ponedeljka traje blokada puteva i protesti Srba zbog odluke kosovske vlade o reciprocitetu sa registarskim tablicama, nepetija nego prethodnih dana.


Rakić je apelovao na uzdržanost i garantovao da Srbi nikoga neće provocirati ali ujedno i pozvao na formiranje Zajednice srpskih opština jer je to, kako kaže, rešenje za ovakve probleme.

On je takođe pozvao međunarodnu zajednicu da pronađe rešenje za pitanje reciprociteta sa registarskim tablicama.

B92

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …