Kiril: “Sve strane u sukobu da izbegnu civilne žrtve!”

Kiril je istakao da ruski i ukrajinski narod imaju zajedničku viševekovnu istoriju i izrazio veru da će ta povezanost pomoći da se, kako je rekao, prevaziđu podele i protivrečnosti koje su dovele do sadašnjeg sukoba.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, apelovao je na sve strane u sukobu u Ukrajini da učine sve, kako bi bile izbegnute civilne žrtve.

“Kao patrijarh cele Rusije i predstojatelj Crkve, čija je pastva u Rusiji, Ukrajini i drugim zemljama, duboko saosećam sa svima, koji su pogođeni nevoljom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pozivam sve strane u sukobu, da učine sve da se izbegnu civilne žrtve”, naveo je ruski patrijarh u obraćanju objavljenom na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

Kiril je istakao da ruski i ukrajinski narod imaju zajedničku viševekovnu istoriju i izrazio veru da će ta povezanost pomoći da se, kako je rekao, prevaziđu podele i protivrečnosti, koje su dovele do sadašnjeg sukoba.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …