Velika Britanija se nada, da Ukrajina „može da se odupre“ Rusiji…

Premijer Boris Džonson je “zaprepašćen” ruskim napadom na Ukrajinu.

Britanski premijer Boris Džonson izrazio je u četvrtak podršku Ukrajini i rekao, da se nada da će ta zemlja moći da izdrži rusku vojnu operaciju, koja je počela istog dana u Donbasu.

Džonson je rekao da je „zaprepašćen događajima, koji se odvijaju“ i da se „nadao da Ukrajina može da se odupre“, navodi se u čitanju razgovora.

Ukrajinci su bili „u mislima svih u Ujedinjenom Kraljevstvu… tokom ovog mračnog vremena“, rekao je premijer, navodi se u saopštenju.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da je naredio specijalnu vojnu operaciju, protiv ukrajinskih snaga.

On je rekao da je neophodno zaštititi ljude u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, koje je Rusija priznala kao nezavisne države ranije ove nedelje, od ukrajinskih napada.

Britanija je ranije isporučila Kijevu napredno oružje i vojnu opremu, rekavši da će te pošiljke pomoći Ukrajincima, da se brane od Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Moskva je rekla da su pošiljke dodale brdo dokaza, da zapadne nacije, koje podržavaju Ukrajinu, žele da je militarizuju i iskoriste protiv Rusije.

Navedeni cilj ruske operacije je „demilitarizacija“ i „denacifikacija“ zemlje, rekao je Putin.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …