Putin: Moramo da očistimo Ukrajinu od neonacističke ideologije! – VIDEO UŽIVO

Ruska vojna akcija je prerogativ predsednika, koji poziva na njene ciljeve i uslove, rekao je Kremlj.

Predsednik Rusije Vladimir Putin postavio je ciljeve za vojni napad zemlje na Ukrajinu i on će odlučiti kada se operacija završi „na osnovu rezultata i ekspeditivnosti“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u četvrtak.

Operacija “ima svoje ciljeve i oni moraju biti ostvareni”, rekao je zvaničnik na pitanje novinara, kada će se ofanziva završiti.

U svom jutarnjem obraćanju u četvrtak, Putin je rekao da je naredio ruskim trupama da napadnu Ukrajinu radi demilitarizacije i kako je rekao, „denacifikacije“ zemlje.

On je tvrdio da je nacionalna bezbednost Rusije ugrožena, upadom NATO-a u Ukrajinu.

On je dalje naveo da je Rusija dužna da zaštiti otcepljene republike Donjeck i Lugansk, od nastavka napada ukrajinskih snaga.

Moskva je u ponedeljak priznala dva entiteta, kao suverene države.

Rusija je odlučna da „neutrališe ukrajinski vojni potencijal, koji je u poslednje vreme znatno pojačan, uključujući i aktivnu pomoć stranih nacija“, rekao je Peskov.

On je dodao da bi „u idealnom slučaju“ Ukrajina trebalo da bude „očišćena“, od neonacističke ideologije.

Peskov je odbacio ideju da je Rusija u procesu okupacije Ukrajine, rekavši da ruska operacija ima ograničene ciljeve zaštite Rusije i separatističkih regiona.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je rekao da će budućnost Ukrajine, odrediti ukrajinski narod.

Ruska vojska pokrenula je masovni napad na Ukrajinu po Putinovom naređenju, odmah nakon njegovog televizijskog obraćanja.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da gađa elemente ukrajinske vojne infrastrukture i da pokušava da izbegne civilne žrtve.

U više izveštaja sa terena navodi se da su očigledni ruski udari širom Ukrajine naneli štetu vojnim bazama, skladištima oružja i nekim fabrikama oružja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …