Imran Khan: „Šta mislite o nama? Jesmo li mi vaši robovi… – Da ćemo učiniti sve što kažete?”!

Zemlja je obećala da će ostati neutralna u sukobu Rusije sa Ukrajinom.

Premijer Imran Kan obrušio se na strane diplomate, koji su vršili pritisak na Pakistan da se pridruži rezoluciji UN, kojom se osuđuje Rusija, zbog njenog vojnog napada na Ukrajinu, optužujući izaslanike da se prema Pakistanu ponašaju, kao prema „robovima“.

Na skupu u nedelju, Kan je uzvratio na pismo diplomata od 1. marta, koje predstavljaju 22 misije, uključujući zemlje u Evropskoj uniji, zajedno sa Japanom, Švajcarskom, Kanadom, UK i Australijom, koje poziva Pakistan da odustane od neutralnosti i pridruži se njih u osudi Moskve.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Šta mislite o nama? Jesmo li mi vaši robovi… da ćemo učiniti sve što kažete?”

Kan je rekao, pre nego što je upitao ambasadore EU, da li su napisali „takvo pismo Indiji“, koja takođe ostaje neutralna.

Kan je tvrdio da je Pakistan patio, zbog ranije podrške vojnoj akciji NATO-a, u Avganistanu i izjavio: „Mi smo prijatelji sa Rusijom, a takođe smo prijatelji sa Amerikom; mi smo prijatelji sa Kinom i sa Evropom; nismo ni u jednom kampu.”

Pakistan se, zajedno sa još 34 zemlje, uzdržao od glasanja o rezoluciji UN, kojom se osuđuje ruska „agresija na Ukrajinu“, prošle nedelje.

Susedi Pakistana Indija, Bangladeš, Kina, Iran, Šri Lanka, Tadžikistan, Kirgistan i Kazahstan, takođe su bili uzdržani.

Kan se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kremlju 24. februara, na dan kada je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini, kako bi razgovarao o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima.

Moskva tvrdi da je napad pokrenut sa ciljem „demilitarizacije“ i „denacifikacije“ Ukrajine i da je to bila jedina moguća opcija, da se zaštiti narod istočne Ukrajine, nakon godina iscrpljujuće blokade, koja je odnela hiljade života.

Kijev insistira da ofanziva nije bila izazvana, rekavši da nema planova da silom povrati otcepljene republike Donjeck i Lugansk.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …