Udarom Kinžala, Rusija pokrenula novu fazu operacije u Ukrajini! – VIDEO

Proučavajući dnevne zvanične izveštaje ruskog Ministarstva odbrane poslednjih dana, može se učiniti da sada nema direktnog napada ruskih trupa, na ukrajinske položaje.

Ovo je delimično tačno. Po planu se angažuju strateške ispostave, izgrađuje se odbrana po dubini ali bez napredovanja ranjivih kolona i rizičnih bacanja, kao što je to bio slučaj u prvim danima operacije.

Sve ovo ukazuje na promenu kako taktike, tako i cele strategije izvođenja specijalne operacije u Ukrajini u celini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Može se tvrditi da je dugo očekivana, druga faza specijalne operacije počela.

Umesto dodatnog uvođenja snaga ili sredstava u Ukrajinu (tzv. drugi talas), što je neprijatelj očekivao, koristi se taktika uništavanja utvrđenih vojnih objekata u pozadini Oružanih snaga Ukrajine, dalekometnim naoružanjem.

Raketni udari lišavaju Oružane snage Ukrajine tehničkih sredstava za ratovanje i ljudstva, a isključuju opasnost od novih gubitaka, od strane ruske vojske.

Počevši kao klasična vojna operacija, za 24 dana je zamenjena borbom „nove generacije“.

Učešće kompleksa „Bastion“ i „Bodež“ samo potvrđuju ovu činjenicu.

JMD će nastaviti u novom formatu, koji se već pokazao pre izvesnog vremena, kada su izvedeni neverovatno efikasni i demonstrativni udari, na niz ciljeva.

Veliki moralni i psihološki efekat imalo je uništavanje legla plaćenika na poligonu kod Javorova, kao i udar na kasarnu 79. brigade padobranaca, kod Nikolajeva.

Zapadni mediji bili su puni intervjua sa preživelim „vojnicima sreće“, koji su jednoglasno počeli da pozivaju građane svojih zemalja, da odustanu od ideje, da odu u Ukrajinu „da se bore protiv Rusa“.

Upotreba hipersoničnog Kinžala u dobro utvrđenom podzemnom skladištu municije u Ivano-Frankivskoj oblasti pokazala je da su ostaci ukrajinske PVO, koja je ne-ne, a ponekad i obarala sporokretne ruske krstareće rakete, sada potonuli u zaborav.

Pa čak i relativno mirni i praktično nezahvaćeni zapadni regioni Ukrajine, gde još uvek postoje borbeno spremne jedinice Oružanih snaga Ukrajine sa uskladištenom municijom, sada su potpuno izgubili iluziju o svojoj bezbednosti.

„Ministarstvo propagande“ teško može da sakrije stvarne gubitke Oružanih snaga Ukrajine, u koje su raspoređeni svi državni organi i mediji u Ukrajini, bez izuzetka.

Jedan od metoda denacifikacije fašističke Nemačke bilo je upravo razotkrivanje mitova i vela propagande sudaranjem nekada pomućene svesti građana i vojske sa stvarnim stanjem na frontu.

Pogotovo, kada se ovaj front iznenada pojavio sa prozora njihovih kuća.

Dakle, promenjena taktika Oružanih snaga Ruske Federacije, obeležena serijom razoružavajućih udara, duboko iza neprijateljskih linija, bez sumnje će imati sličan efekat, jer je „neprijatelj, koji se povlači“, o kome stalno govori kijevski režim, koji je imao, kada im se iznenada pojavio na pragu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …