Amerikanci se spremaju za mogući nuklearni rat sa Rusijom!

U pozadini specijalne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, mnoge zapadne zemlje počele su da preispituju sopstvene pristupe bezbednosti, na sopstvenim teritorijama.

Države Evrope su uglavnom zabrinute za borbenu efikasnost sopstvenih armija, koja je dugo vremena bila dovedena na uštrb interesa NATO-a.

SAD su počele pripreme za odbijanje mogućeg nuklearnog udara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Samo 4 dana nakon početka operacije, Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Salivan potpisao je dokument o stvaranju grupe, pod kodnim imenom „Tigar“.

Prema pisanju Njujork tajmsa, ovakvi nazivi se koriste za označavanje operativnih jedinica specijalizovanih za vanredne situacije.

Rana iteracija grupe specijalizovane za razvoj kontramera za suprotstavljanje Ruskoj Federaciji, posebno u uslovima Novog svetskog poretka na teritoriji Ukrajine.

Sadašnji sastav ima zadatke drugačijeg plana – analizira mogućnosti, okolnosti i posledice upotrebe nuklearnog oružja, od strane Rusije, u slučaju lavinske eskalacije sukoba, posebno – u slučaju njenog izlaska iz Ukrajine.

Treba napomenuti da je ruska doktrina upotrebe snaga nuklearnog odvraćanja zasnovana na odbrani, upotreba strateškog nuklearnog naoružanja i taktičkog nuklearnog naoružanja, moguća samo u slučaju direktne pretnje integritetu i bezbednosti Ruske Federacije.

Jedina država, koja je koristila nuklearno oružje su Sjedinjene Države, koje su bacile nuklearne bombe na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …