Rusija: Sovjetski avioni, modifikovani za američke rakete, uništeni u Ukrajini!

Par MiG-ova 29 oboren je u južnom delu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski borbeni avioni oborili su dva ukrajinska ratna aviona MiG-29 modifikovana da ispaljuju antiradarsko oružje američke proizvodnje, saopštilo je u nedelju, rusko Ministarstvo odbrane.

Prema navodima ministarstva, avioni, koji su presretnuti u južnoj ukrajinskoj oblasti Nikolajev, bili su sposobni da nose rakete velike brzine protiv radijacije AGM-88 (HARM) koje se koriste za uništavanje radarskih stanica, na zemlji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ministarstvo je saopštilo da je oboreno 12 ukrajinskih bespilotnih letelica, a da je 21 raketa, uglavnom iz lansera HIMARS, koje su isporučili SAD, presretnuta u vazduhu.

Ova vest stiže u trenutku, kada ukrajinska oblast Herson i veliki delovi susedne oblasti Zaporožje, oba pod kontrolom ruskih trupa, održavaju petodnevne referendume, o pridruživanju Rusiji.

Donjecka i Luganska narodna republika (DNR i LNR), koje su se otcepile, od Ukrajine, nakon puča 2014. u Kijevu, takođe glasaju o tome da postanu, deo Rusije.

Novinska ekipa RT-a, našla se u nedelju na udaru vatre, u gradu Hersonu, kada je ukrajinski projektil pogodio hotel, u kojem su boravili.

Novinari su nepovređeni ali su dva civila poginula u napadu, uključujući bivšeg poslanika u ukrajinskom parlamentu, lokalne zvaničnike rekao.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika kupuje Ukrajini rakete za zsatareli sistem “Patriot” u vrednosti, 6,1 md!

Amerika kupuje Ukrajini rakete u vrednosti, od šest milijardi dolara, za sistem „patriot” koji nije, …