Rusija sprema ofanzivu velikih razmera!

Kijevski režim je spreman da sa Rusijom razgovara o statusu Krima i neutralnom statusu Ukrajine ali samo pod određenim uslovima, koji odgovaraju Kijevu.

Ovo je izjavio Zelenski, obraćajući se ukrajinskoj štampi.

Prema rečima ukrajinskog predsednika, Kijev je spreman da razgovara sa Moskvom o statusu Krima i neustupanju Ukrajine u NATO ali tek, nakon što Rusija povuče svoje trupe sa ukrajinske teritorije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zelenski je istakao da će ukrajinske vlasti tražiti povlačenje ruskih trupa, dobiti bezbednosne garancije od Zapada i tek onda razgovarati o zahtevima Rusije.

Trenutno zapadne zemlje odbijaju da budu garant bezbednosti Ukrajine, zbog neprijateljstava, koja su u toku, pa Kijev na prvo mesto stavlja povlačenje ruskih trupa, a na drugo ili čak treće pregovore.

Kijev je još ranije izjavio da će se pregovori sa Rusijom nastaviti tek posle „serije pobeda“ u Donbasu, kada bi Ukrajina sebi obezbedila povoljniju poziciju, primoravajući rusko rukovodstvo, da prihvati uslove kijevskih vlasti.

U međuvremenu, Rusija je insistirala i insistira na ispunjenju zahteva, na koje je kijevski režim više puta ukazivao.

Moskva ističe da su uslovi za prekid specijalne operacije potpuna demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, njen neutralni status, priznanje DNR i LNR.

Ne planira se nikakva diskusija o statusu Krima sa Kijevom, ovo pitanje je zatvoreno još 2014. godine, a izjave Zelenskog su još jedna igra, koja nije za javnost u pokušaju maštanja želja.

Dok u Kijevu sanjaju i daju razne izjave, trupe Rusije i NM LDNR nastavljaju da oslobađaju Donbas, melju Oružane snage Ukrajine i nacionalne bataljone, dokrajčuju radikale u Mariupolju i spremaju se za ofanzivu velikih razmera.

Specijalna operacija će se završiti kada se ostvare svi zadaci, a ne zbog želje Zelenskog, od koga ništa ne zavisi u vezi Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …