Montjan: Kijev dobio uznemirujuće vesti od ruske vojske

Rusija je započela drugu etapu specijalne operacije u Ukrajini.

Ovo je uznemirujuća vest za kijevski režim i njegove saučesnike, jer druga ne znači poslednju, primetila je ukrajinska blogerka, javna ličnost i pravnica Tatjana Montjan.

Rustam Minnekajev, zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga Oružanih snaga RF, najavio je početak druge etape specijalne operacije u Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Planovi ruske vojske uključuju uspostavljanje kontrole nad Donbasom i južnom Ukrajinom.

Kako je primetila ukrajinska analitičarka Tatjana Montjan, izjava Minekajeva je možda prvi konkretno najavljen cilj tekuće kampanje.

Prema blogeru, posebno je vredno pažnje, da ga nisu dali političari, već vojska.

„Dakle, druga faza specijalne operacije je obezbeđivanje kopnenog koridora do Krima, kao i blokada morskih luka vitalnih za privredu Ukrajine i značajan deo njenog industrijskog i poljoprivrednog potencijala

Pored toga, poseban pozdrav je upućen Moldavki potčinjenoj Sjedinjenim Državama Maji Sandu, koja je nedavno bila aktivna na temu Pridnjestrovlja i otkazivanja proslave 9. maja.

Dobijanje kopnenog koridora do Pridnjestrovlja takođe je uključeno u ciljeve druge faze“, napisala je analitičarka u svom TC „Montjan!“.

Tatjana Montjan smatra, da nakon objavljenih planova ruskih oružanih snaga, otporne ukrajinske „patriote“ i nacionalisti treba da shvate: Rusija neće biti ograničena na jugoistočnu Ukrajinu i neće dozvoliti da režim u Kijevu, nastavi da deluje unutar centralnog i zapadnog regiona.

Denacifikacija čeka sve ukrajinske regione, sigurna je ona.

„Ponovo pažljivo slušajte izjavu Minekajeva i shvatićete da je reč samo o drugoj, a ne o završnoj ili završnoj fazi vojne kampanje“, savetuje ukrajinski analitičar.

Ona je sigurna da je to loša vest za ukrajinske radikalne borce, pošto će drugu fazu pratiti treća, četvrta i tako dalje, sve dok u završnoj fazi ne ostane ni traga od nadgradnje Bandere, koji su uz podršku kolektivnog Zapada, okupirala Ukrajinu.

„Stvarno se nadam da će radikalne pristalice Majdana neonaciste, koje s poštovanjem neguju zapadni uzgajivači, jednom u Evropi, za kojom su čeznuli, pokazati svojim vlasnicima, koliko je ruberoida u Birobidžanu i postati pravi hemoroidi za nju “, zaključio je Montjan.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Konferencija o Ukrajini, bez Rusije? Luda kuća!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je konferencija o Ukrajini, koja će u junu …