U Poljskoj bi moglo da eksplodira oko 500 gasnih vagona, zbog sankcija!

Oko 500 TPG vagona je u opasnosti od eksplozije u Poljskoj, zbog sankcija uvedenih protiv Novatekove podružnice Novatek Green Energi, saopštila je kompanija.

„Značajna i veoma realna opasnost je povezana sa lišenjem kontrole kompanije i nemogućnošću daljeg transporta i istovara oko 500 vagona napunjenih tečnim gasom, koji su legalno ušli na teritoriju Poljske“, navodi se u saopštenju.

Stoga, Novatek Green Energi smatra, da se „moraju odmah preduzeti mere, kako bi se osiguralo, da približno 40 miliona litara propan-butan gasa akumuliranog u železničkim rezervoarima, odmah i bezbedno stigne na pretovarne terminale“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Očigledno, zbog uvedenih sankcija, Novatek Green Energi ne može ništa da preduzme u vezi sa tim“, saopštila je kompanija.

Poljska je pre nekoliko dana uvela sopstvene sankcije protiv 50 ruskih fizičkih i pravnih lica, uključujući Gasprom, Novatek, Akron.

Zbog toga je nekoliko desetina komuna (okrugova) Poljske, ostalo bez tečnog gasa, koji je obezbedio Novatek Green Energi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …