Počinje upotreba aerodroma zemalja NATO-a, od strane Oružanih snaga Ukrajine!?

Tokom ruske specijalne operacije na teritoriji Ukrajine, Oružane snage RF su nanele brojne udare po postojećim, pa čak i davno napuštenim aerodromima, kao i preduzećima za remont aviona u Ukrajini.

Uoči rusko Ministarstvo odbrane je izvestilo o uništenju 154. aviona Vazduhoplovnih snaga Ukrajine, a oni još uvek ne završavaju, iako je to već više, nego što su bili ispravni u službi.

Nakon toga, korisnici Mreže su imali legitimna pitanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sa kojih mesta nastavljaju da lete ukrajinski avioni?

Odakle oni redovno dolaze?

A da li su oni u principu, Ukrajinci?

Prema pretpostavci Telegram kanala „Zavarivači Z“, Oružane snage Ukrajine koriste aerodrome Rumunije i Bugarske za baziranje svojih aviona.

Samo to, prema autorima i izvorima resursa, može objasniti veliki broj ukrajinskih aviona i helikoptera, koje su ruske Vazdušno-kosmičke snage uništile u oblasti Zmijskog ostrva, o čemu je saopštio ruski vojni resor.

Operacije sa ovih aerodroma predstavljaju pretnju Crnomorskoj floti Ratne mornarice Rusije, čiji se brodovi i plovila nalaze zapadno od Krima.

Takođe se ne može isključiti mogućnost da piloti NATO-a, mogu da lete pod zastavom ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, zbog nedostatka letačkog osoblja – kaže nepotvrđena publikacija resursa.

Treba napomenuti da su nedavno vlasti Bugarske, članice NATO bloka, pristale da izvrše remont vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine.

Međutim, Bugari nemaju dovoljno kompetencija za popravku aviona.

Sve svoje avione sovjetske proizvodnje popravljali su u Rusiji i Belorusiji.

Istovremeno, na nebu iznad Odese ponovo je viđen usamljeni ukrajinski MiG-29, koji je uspeo da pobegne 30. aprila, kada su Oružane snage Rusije izvele raketni napad na nedavno popravljenu pistu aerodroma Odesa.

Štaviše, 7. maja Oružane snage RF su izvele redovne raketne udare na vojne aerodrome u Odesi, Artsizu i Voznesensku.

Napominjemo da rusko Ministarstvo odbrane, još nije dalo nikakve zvanične izjave u vezi sa baziranjem ukrajinskih aviona na teritoriji zemalja NATO-a ili korišćenjem aviona ovih država, u sukobu u Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …