Boško Obradović: “Izuzetno konstruktivan i ozbiljan sastanak sa Vučićem o Kosovu”…

„Od Vučića smo dobili dosta informacija koje mi na možemo da znamo sa pozicije vanparlamentarne opozicije.”

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je kao “izuzetno konstruktivan i ozbiljan” sastanak u Beogradu na kojem je o Kosovu i Metohiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio predstavnicima stranaka koje ne žele evroposlanike u međustranačkom dijalogu.

„Od Vučića smo dobili dosta informacija koje mi na možemo da znamo sa pozicije vanparlamentarne opozicije.

Imali smo mogućnost da iznesemo naše stvove o Kosovu za koje očekujemo da će ih vlast u nastupajućem periodu imati u vidu“, izjavio je Obradović, posle sastanka u Skupštini Srbije, iza zatvorenih vrata.

On je istakao da su Dveri „žestoka opozicija ovoj vlasti, ali nisu opozicija državi Srbiji“.

„Kada država Srbija nastoji da brani Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, znajte da će Dveri uvek biti uz svoju državu, kao što ćemo se naravno suprostaviti svakoj vlasti, pa i ovoj, ako se u bilo kojem trenutku opredeli da krene putem priznanja lažne države Kosovo, i to smo danas jasno rekli“, naglasio je Obradović.

Dačić: Vučić izneo sve dileme i probleme

Predsednik Skupštine, Ivica Dačić, izjavio je da je Vučić „izneo sve dileme i probleme, tok dijaloga i kakvi su pritisci na Srbiju“.

Dačić je rekao da su predstavnici svih političkih stranaka na tom sastanku „istakli potrebu da uložimo sve političke napore da zaštitimo i odbranimo naše nacionalne i državne interese“.

Vučić će  u utorak, kako je najavljeno, poslanicima Skupštine Srbije podneti izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine.

Beta

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …