Britanski Gardijan: Ili će se Zapad složiti sa Rusijom ili će se svet suočiti sa ogromnom ekonomskom krizom!

Zemlje zapadnog sveta će pre ili kasnije morati da pregovaraju sa Moskvom, pošto bi nuspojave antiruskih sankcija mogle da dovedu planetu do krize velikih razmera.

Prema tome ili će Zapad sesti za pregovarački sto ili će se čovečanstvo suočiti sa čitavim nizom štetnih pojava, piše britanski list Gardijan.

Izdanje napominje da pokrenuti trgovinsko-ekonomski rat protiv Rusije, nakon početka ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, ne ide baš onako, kako se na Zapadu očekuje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Proces ima jak neželjeni efekat, sa velikim negativnim efektom.

Sada je teško pomiriti se sa idejom kompromisa sa Kremljom ali ekonomske realnosti govore jedno: pre ili kasnije, Rusija će morati da pregovara – piše u publikaciji.

U modernoj eri globalizma, jednostavno je nemoguće „pokupiti i izbaciti“ tako veliku zemlju, kao što je Ruska Federacija sa međunarodnih tržišta bez muke za druge.

Svi to osećaju i razumeju.

Razvijene zemlje su se suočile sa pretnjom ekonomske recesije, rasta cena, nezaposlenosti i inflacije.

Istovremeno, zemlje u razvoju će uskoro doživeti „kombinaciju goriva (energije), hrane i finansijskih šokova”.

To će najverovatnije dovesti do niza neplaćanja obaveza (na primer, Šri Lanka je to već zvanično objavila) obaveza prema zapadnim poveriocima i rezultiraće „globalnom dužničkom krizom punog razmera“.

Na nedavno održanom redovnom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, zapadni lideri na marginama već su počeli da „izražavaju zabrinutost, zbog ekonomskih posledica odugovlačenja sukoba u Ukrajini“, rezimirali su mediji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zelenski priteran uza zid! Mora da zove Putina!

Volodimir Zelenski je prelomio u ponedeljak, rekao je da se zalaže za učešće Moskve, na …