Naprednjački kriminal na planini Venčac – VIDEO

Planina Venčac polako nestaje zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci i njoj bliskih kompanija koje kroz nekontrolisanu eksplataciju uništavaju prirodu i arheološka nalazišta, tvrde meštani sela Brezovac i aranđelovački opozicionari.

Kompanije bliske SNS-u toliko su razorile planinu da su čak smanjili i njenu visunu. Tokom eksplatacije potpuno je uništeno rimsko groblje, ostaci ranohrišćanske crkve i antički kamenolom.

Zbog detoancija su napukle kuće meštanima Brezovca, a ugroženo je i arheološko nalazište “Dvorine” gde se nalazi dvor poslednjeg srpskog despota Pavla Bakića, kao i ostaci monumentalne srednjovekovne crkve.

Sagovornici produkcije “Helm Kastu” tvrde da se najfinijim kamenom koji bi trebao da se koristi za oblaganje zgrada i izradu spomenika nasipaju putevi u Srbiji, a da je za svoje ćutanje direktor “Koridora” Zoran Babić kao i mnogi drugi i SNS dobili bogatu nadoknadu.

Među kamenom kojim je nasipan auto-put Miloš Veliki nalazile su se i kosti rimskih legionara sa groblja koje je uništeno tokom ekplatacije.

Da li Venčac simbolizuje razaranje Srbije koju sprovodi SNS pogledajte u ovom kratkom dokumentarcu:

(Pravda.rs)

Check Also

Zašto se od svih svojih slepo poslušnih saradnika odlučio da baš Slaviša Kokeza bude čovek koji je hteo da ga ubije

Zašto se Aleksandar Vučić od svih svojih slepo poslušnih saradnika odlučio da baš Slaviša Kokeza …