Naprednjački kriminal na planini Venčac – VIDEO

Planina Venčac polako nestaje zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci i njoj bliskih kompanija koje kroz nekontrolisanu eksplataciju uništavaju prirodu i arheološka nalazišta, tvrde meštani sela Brezovac i aranđelovački opozicionari.

Kompanije bliske SNS-u toliko su razorile planinu da su čak smanjili i njenu visunu. Tokom eksplatacije potpuno je uništeno rimsko groblje, ostaci ranohrišćanske crkve i antički kamenolom.

Zbog detoancija su napukle kuće meštanima Brezovca, a ugroženo je i arheološko nalazište “Dvorine” gde se nalazi dvor poslednjeg srpskog despota Pavla Bakića, kao i ostaci monumentalne srednjovekovne crkve.

Sagovornici produkcije “Helm Kastu” tvrde da se najfinijim kamenom koji bi trebao da se koristi za oblaganje zgrada i izradu spomenika nasipaju putevi u Srbiji, a da je za svoje ćutanje direktor “Koridora” Zoran Babić kao i mnogi drugi i SNS dobili bogatu nadoknadu.

Među kamenom kojim je nasipan auto-put Miloš Veliki nalazile su se i kosti rimskih legionara sa groblja koje je uništeno tokom ekplatacije.

Da li Venčac simbolizuje razaranje Srbije koju sprovodi SNS pogledajte u ovom kratkom dokumentarcu:

(Pravda.rs)

Check Also

Poljski general: Zapad ne poznaje Rusiju i zato gubi u Ukrajini

Političari i vojska na Zapadu, ne poznaju Rusiju, pa su slabi na bojnom polju. Ovo …