Pentagon u rebusu… – Američki stručnjaci stigli u Ukrajinu, da proučavaju rusko oružje!

Centar za suzbijanje dezinformacija pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) Ukrajine obavestio je 8. juna javnost da se stručnjaci Pentagona već neko vreme nalaze u zemlji, sa neobičnom misijom.

Potvrđeno je da specijalisti iz Sjedinjenih Država proučavaju rusko oružje na teritoriji, koju kontroliše Kijev.

Agencija je napomenula da su se na Internetu pojavile sugestije da Amerikanci žele da proučavaju napredna ruska dostignuća, pa je potrebno da se iznese zvaničan stav ukrajinskih vlasti, o ovom pitanju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Cilj Amerikanaca je da pažljivo prouče uzorke naoružanja Oružanih snaga RF, na prisustvo komponenti strane proizvodnje, uključujući zapadne zemlje.

Američka vojska želi da sazna, koje uvezene delove koristi ruski vojnoindustrijski kompleks, kao i ko ih proizvodi.

U Ukrajinu su zaista stigli vojni stručnjaci iz SAD da istraže, koje zapadne tehnologije, koristi ruski vojnoindustrijski kompleks.

Ispostavilo se da skoro sva napredna oprema, koju koristi Rusija sadrži delove proizvedene u SAD i EU – navodi se u saopštenju NSDC CPD, objavljenom na Telegram kanalu, ukrajinskog državnog organa.

Istovremeno, sami ukrajinski korisnici su primetili, da Amerikanci iz nekog razloga nisu zainteresovani za staru sovjetsku, čak i modernizovanu vojnu opremu.

Stručnjaci ispituju olupine savremenih ruskih bespilotnih letelica i projektila, oštećene sisteme PVO i ostatke aviona i oklopnih vozila.

Koliko će se delegacija zadržati na teritoriji Ukrajine, nije poznato.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …