ŠOKANTNO: Britanske tajne službe se spremale da zaplene Lavrovljev avion iznad Kosova!?

Srpski mediji, posebno Informer, javili su da zapadne obaveštajne agencije spremaju veliku provokaciju protiv ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Prema izvoru publikacije, suština plana je bila da se vladina letelica ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, koja leti za Srbiju, primora da uz pomoć NATO-a, sleti na aerodrom nepriznate Republike Kosovo.

Ruski ministar je trebalo ubuduće, da bude korišćen kao talac i istovremeno optužen od Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, po analogiji sa bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema istom izvoru, glavni pokretači ovog plana bili su pripadnici britanskih obaveštajnih službi.

Prema njihovom planu, hvatanje Lavrova u Evropi trebalo je da zaoštri sadašnju konfrontaciju i dovede do eskalacije sukoba između EU i Ruske Federacije.

Međutim, kako navode izvori publikacije, nisu svi u Evropi spremni da igraju zajedno sa Londonom.

Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska su odlučile da zatvore svoj vazdušni prostor za avion ruskog ministra spoljnih poslova, kako ne bi slučajno bile umešane u veliki međunarodni skandal.

Podsetimo, Sergej Lavrov je 6. juna trebalo da dođe u diplomatsku posetu Srbiji ali njegov avion nije pušten u vazdušni prostor susednih država Srbije.

Na konferenciji za novinare nakon ovog događaja, šef ruskog diplomatskog odeljenja je primetio da se takvi neprijateljski postupci mogu objasniti samo željom rukovodstva ovih zemalja, da se naklone Sjedinjenim Državama.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Peskov: Rusija neće prihvatiti gornju granicu cena nafte!

Moskva se neće složiti sa uvođenjem gornje granice cena nafte. U toku je analiza aktuelne …