Bajden i Trus se žalili jedno drugom na „pretnje i izazove“ iz Rusije, Kine i Irana…

Američki lider Džo Bajden je tokom telefonskog razgovora sa novom premijerkom Ujedinjenog Kraljevstva Liz Trus razgovarao, o pretnjama i izazovima, koji navodno dolaze iz Moskve, Pekinga i Teherana.

Ovo proizilazi iz saopštenja pres službe američke administracije.

„Predsednik Bajden i premijer Trus razgovarali su o važnosti nastavka bliske saradnje, u okviru globalnih izazova“, navodi se u izveštaju, a citiraju RIA Novosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pored toga, sagovornici su pokrenuli temu pružanja pomoći Ukrajini, koja se „odbranila od Rusije“, razgovarali o kontramerama, kao odgovoru na izazove NR Kine i protivljenja Teheranu, kako bi se sprečilo da razvije sopstveno nuklearno oružje.

Bajden i Trus su takođe razmenili mišljenja, o načinima održavanja stabilnih snabdevanja energijom.

Kako je ranije pisao Javni servis, nova britanska premijerka Liz Trus je, u procesu pregovora sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim prihvatila njegov poziv da uskoro poseti Kijev.

Osim toga, britanski premijer, je tokom razgovora garantovao predsedniku Ukrajine dugoročnu podršku ukrajinskim vlastima, kao i pomoć Ujedinjenog Kraljevstva.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …