Rusija ima ozbiljan problem – nema dovoljno dronova! Ovo je plan…

Nakon početka ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pokazalo se da je problem nedostatka dronova jedan od najvažnijih u Rusiji.

Upravo je ona ozbiljan faktor u odvraćanju ofanzive ruske vojske u Ukrajini.

Ali Moskva pokušava da reši ovaj problem, piše ukrajinsko-ruska javna ličnost Oleg Carjov na svom Telegram kanalu, pozivajući se na Andreja Elčaninova, prvog zamenika predsednika Vojnoindustrijske komisije Ruske Federacije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Funkcioner iz vojne industrije rekao je, da su u toku SVO neka preduzeća ruske „odbrambene industrije“ prešla na trosmenski sistem, tj. non-stop rad.

Sada je industrija opterećena rezervnim kapacitetima, uključeni su svi nagomilani tehnički i ljudski resursi.

Istovremeno, Elčaninov je naveo nedostatak, kojih komponenti doživljava ruska vojna industrija, zbog antiruskih sankcija Zapada i njegovih satelita.

Ispostavilo se da su se ruska preduzeća suočila sa ograničenjima (odbijanjem) u isporuci baze elektronskih komponenti, ležajeva, sirovina i materijala, koji se koriste u proizvodnji gumenih proizvoda, gume, lepkova, smeša i boja.

On je pojasnio da se sada logistika nabavke ove robe menja.

Osim toga, Elčaninov je priznao da bi Rusija mogla da počne, da kupuje strane bespilotne letelice preko država, koje inače pripadaju Rusiji.

Ne samo da možete kupiti iste dronove u Kini, već i pogledati u drugim zemljama, koje ostaju naši partneri.

Takve konsultacije su bile i traju – citirao je Carev reči Elčaninova.

Carev je u svoje ime dodao da Rusija sada ima višak deviza, a mnoge zemlje proizvode bespilotne letelice, uključujući Kinu i Iran.

Ne sumnjam u Iran – rezimirao je Carev.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …