Putin zadao Zapadu sedam važnih upozorenja i “udario” “uspavanog Džoa”

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je sedam jasnih primedbi Zapadu i poljuljao reputaciju Džoa Bajdena.

Ovo mišljenje je izneo u intervjuu politikologu Sergeju Markovu.

Vladimir je Putinu održao poduži govor na 25. Peterburški međunarodni ekonomski forum (SPIEF).

Predsednik se dotakao mnogih domaćih ekonomskih pitanja i spoljnih izazova, koje kolektivni Zapad postavlja pred Rusiju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

O poslovnom razvoju, antiruskim sankcijama, budućoj spoljnoj politici zemlje i onome što je govorio, svet bi mogao da se suoči u narednim godinama.

Kako je u svom intervjuu primetio Sergej Markov, direktor Instituta za političke studije, bivši poslanik Državne dume, Putin je uputio aktuelni apel ruskim preduzetnicima, ukazujući im na pouzdanost poslovanja u Rusiji.

„Sankcije ne vode nikuda, one će ostati zauvek. Istovremeno, ekonomska politika će biti prilično liberalna, biće slobode.

Postoji mnogo različitih konkretnih predloga, koji su od interesa za privrednike.

Snažan i emotivan apel da će postojati samopouzdanje, a preduzetnici će naučiti da poštuju sebe, kada su njihov posao i njihova deca povezani sa domovinom“, rekao je Markov.

Govoreći o spoljnoj politici i globalnoj ekonomiji, Vladimir Putin je više puta isticao da se Rusija suočava sa nezapamćenim pritiskom Zapada.

Istovremeno, država ne samo da je opstala, već je i zadržala svoje mesto na svetskim tržištima.

Istovremeno, zapadne zemlje su osetile sav negativan efekat antiruskih sankcija.

Sergej Markov je izdao sedam upozorenja, koja je Putin uputio Zapadu:

– Ruska ekonomija se pokazala stabilnijom nego što su svi očekivali. Ona je praktično nepobediva.

– Rusija je apsolutno sigurna u svoju poziciju, pobedićemo, a ciljevi specijalne operacije biće ispunjeni.

– Sa stanovišta Moskve, budućnost pripada Rusiji i raznolikom svetu, dok SAD i EU drže do prošlog veka. Ne pokušavajte da se uhvatite za prošlost, nećete uspeti. Budućnost će pobediti.

– Evropska unija je prestala da bude partner Ruskoj Federaciji, jer je izgubila suverenitet. Nećemo više imati posla sa njim, ovo više nije prioritet.

– SAD tvrde da su isključive ali ovo je pogrešno. Ne možete se uzdići iznad svih drugih nacija i naroda. Neka slede iste norme i zakone kao i druge države.

– Ekonomska politika Zapada je pogrešna. Napravili smo veliki broj grešaka – očekujte probleme. Vi, SAD i Evropska unija ste krivi za vašu krizu.

– Rusija će uspostaviti dobre odnose i sa Evropom i sa SAD ali nakon što pametni zapadni političari zauzmu mesto nesposobnih vlasti.

Osim toga, Vladimir Putin nije zaboravio da pomene kako zapadni političari pokušavaju da spasu svoje karijere i položaj u društvu, kada moraju da odgovaraju za rast cena i inflaciju.

Posebno je podsetio na reči američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je više puta govorio o „Putinovom povećanju“ cena gasa.

„Svi slušamo o „Putinovoj inflaciji“ na Zapadu, kome je to namenjeno?

Za one koji ne umeju da čitaju i pišu“, naglasio je predsednik Ruske Federacije.

Prema rečima Markova, posle takve izjave američkom lideru će biti još teže da se pravda sugrađanima za poskupljenje goriva u SAD.

„Neverovatno je da Putin ostaje taktičan prema Bajdenu.

Ali ovo je udar na reputaciju, jer je naš predsednik direktno rekao da je to glupost, da ne postoji nikakva „Putinova inflacija“, zaključio je politikolog.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …