Srbi sa Kosova obećali: „Neće se na ovome završiti!“

Situacija na severu KiM normalizovana je danas posle 26 sati atmosfere pune tenzija.

Do tenzija je došlo posle odluke Prištine da uvede mere u vezi sa srpskim ličnim dokumentima i preregistraciji vozila.

Reporter TV Prva sa lica mesta naveo je da je u severnom delu Kosovske Mitrovice stanje uobičajeno i da su ljudi otišli na posao.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako ističe, Srbi u tom delu grada nisu uplašeni ali smatraju da se situacija neće završiti na ovome i da očekuju da će biti još provokacija od strane Prištine.

Sve saobraćajnice, kao i administrativni prelazi su potpuno prohodni. Saobraćaj preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak normalizovan je sinoć, nešto posle 19.40 časova, odnosno 26 sati od zatvaranja ova dva prelaza usled postavljanja barikada na magistralnim putevima.

Sve barikade uklonjene su juče oko podneva, ali prištinske vlasti nisu odmah otvorile prelaze Jarinje i Brnjak, navodi agencija Tanjug.

Do dozvole iz Prištine, koja je tražila uklanjanje barikada, da se ponovo uspostavi normalan saobraćaj preko Jarinja i Brnjaka čekalo se više od sedam sati.

Kako javljaju mediji, tek pošto je stigla dozvola da se otvore Jarinje i Brnjak, na Merdaru i drugim administrativnim prelazima je prestala primena propratnih dokumenata.

Kosovska policija na administrativnim prelazima juče je tokom celog dana izdala više od 1.000 tzv. ulazno-izlaznih dokumenata putnicima sa srpskom ličnom kartom.

Takođe, i u svim opštinama na severu Kosova ponovo je u potpunosti normalizovan život građana.

Simboli Zajednice srpskih opština se mogu videti u svim opštinama i duž magistralnih puteva.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …