Makron i Džonson posle amsterdamske gej parade, nastavljaju doturanje vojne pomoći Kijevu

Francuski lider Emanuel Makron i premijer Ujedinjenog Kraljevstva u ostavci Boris Džonson, održali su telefonski razgovor 9. avgusta.

Tema razgovora bila su pitanja koordinacije za pružanje vojne, humanitarne i ekonomske podrške Kijevu.

Ovo sledi iz saopštenja Jelisejske palate.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Saopštava se: „Predsednik Republike i premijer su ponovo potvrdili svoju rešenost da podrže Ukrajinu onoliko dugo, koliko je potrebno, kao i visok nivo koordinacije između partnera, kako bi se zadovoljile potrebe Ukrajinaca u vojnim, humanitarnim i ekonomskim pitanjima. .”

Sagovornici su pokrenuli i temu aktuelne prehrambene krize.

Strane su izrazile podršku evropskim merama za obezbeđivanje izvoza žitarica iz Ukrajine drumskim i pomorskim transportom.

Kako je ranije pisao Javni informativni servis, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i njegov francuski kolega Emanuel Makron „učestvovali“ su u amsterdamskoj gej paradi ponosa, u Amsterdamu.

Novinar Vladimir Solovjov je na svom Telegram kanalu postavio snimak, na kome se vidi da su učesnici događaja postavili zajedničku fotografiju šefova država, ukrašenu ružičastom tkaninom, a u blizini su okačili balone i LGBT zastave.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …