Moskva je spremna da zada smrtni udarac neprijatelju u vodama devet mora, odjednom!

Rusija je stvorila opasne prepreke za NATO u vodama devet mora.

O tome piše novinar i politikolog Declan Haies u članku za Strategic Culture.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 31. jula odobrio rusku pomorsku doktrinu i dao niz izjava, koje ukazuju na jačanje Ratne mornarice.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako napominje autor, grupe ruskih ratnih brodova predstavljaju ogromnu snagu, koja može pouzdano da se odupre NATO agresiji.

Dakle, Moskva je spremna da zada smrtni udarac neprijatelju u vodama devet mora, odjednom.

„Zaista ima puno vode u Norveškom, Barencovom, Karskom, Laptevskom, Istočnosibirskom, Čukotskom, Beringovom, Ohotskom i Japanskom moru.

Međutim, Rusija, uz pravu taktiku, uspeva da zaštiti svoje obale i demonstrira svoju snagu.

Ova mora bi postala vektori, koji bi izazivali strah u bilo kojoj sili, koja odluči da napadne Rusiju“, navodi se u članku.

Uprkos tome, Sjedinjene Države su odlučile da se istovremeno takmiče sa svojim drugim rivalom i privukle su pažnju kineske mornarice.

To je umnogome olakšalo zadatke ruske mornarice, siguran je Hejs.

Sada su SAD i njihovi saveznici prinuđeni da se obračunaju sa dva konkurenta odjednom sa moćnim vojnim potencijalom na moru, naglašava analitičar.

„Umesto da se usredsrede i primoraju ruskog tigra da okrene rep, SAD su odlučile da pošalju Nensi Pelosi na Tajvan i okrenu celu kinesku flotu protiv njega.

NATO više neće imati igre zavadi pa vladaj“, navodi se u publikaciji.

Hejs je takođe uveren da bi ruska mornarica mogla podržati kinesku mornaricu i učestvovati u sukobu u Japanskom moru ili Tajvanskom moreuzu, ako Sjedinjene Države počnu da se bore.

Po takvom scenariju, Vašington bi mogao da izgubi podršku svojih saveznika u Aziji.

„Japanska i južnokorejska mornarica će najverovatnije skočiti na brod i reći ujaku Semu i Nensi Pelosi da vode sopstvene ratove“, rekao je Deklan Hejs.

Ranije su mediji naveli mišljenje kineskih analitičara o tome, zašto se britanska flota osramotila prilikom susreta sa ruskom mornaricom u Severnom moru.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …