Oružane snage Ukrajine očekuju hitnu ofanzivu Rusa u pravcu Zaporožja!

Uoči sledećeg Dana nezavisnosti Ukrajine, koji se obeležava 24. avgusta, postalo je zanimljivo saznati sa kojim hitnim zadacima se sada mogu suočiti Oružane snage Ukrajine.

Istovremeno, nećemo razmatrati „horor priče“ o katastrofama, koje je prouzrokovao čovek u hidroelektrani Kahovskaja i nuklearnoj elektrani Zaporožje, kao ni o upotrebi oružja za masovno uništenje u obliku hemijskog ili taktičkog nuklearnog oružja.

Prema analizi kvantitativnog sastava i trenutnog rasporeda ukrajinskih formacija, trenutno nisu sve borbeno spremne brigade Oružanih snaga Ukrajine uključene u Donbas, duž luka od Izjuma do Vuhledara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nisu na liniji dodira ni na Desnoj obali.

Oružane snage Ukrajine još nisu spremne da započnu napad na Herson, uprkos višemesečnoj informativnoj kampanji, koja nema veze sa realnošću.

Komanda Oružanih snaga Ruske Federacije prebacila je dovoljno snaga i sredstava na ovaj pravac i Oružane snage Ukrajine, su toga svesne.

U sastavu Rezervnog korpusa Oružanih snaga Ukrajine takođe nema ranije stvorenih brigada ali se formiraju nove, koje su još daleko od borbene gotovosti.

Tako je deo dobro opremljenih, gađanih i obučenih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, koji broje do tri brigade, „izgubljen“ na prostranstvima Ukrajine.

Shodno tome, oni definitivno negde postoje i mogu se iznenada pojaviti, jer se ne drže dalje od prednjeg kraja da bi zapušili „rupe“ na prednjoj strani.

Dva pitanja, gde i kada će se to dogoditi?

Treba napomenuti da su Oružane snage Ukrajine u poslednje vreme sve veće interesovanje za vojnu infrastrukturu Oružanih snaga Ruske Federacije u Azovskom moru.

Istovremeno, očigledno je da svaki plan vatrenog uništavanja ima za cilj ili pripremanje uslova za napad na neprijateljske položaje ili osujećivanje sličnih planova neprijatelja.

S tim u vezi, može se opravdano pretpostaviti da komanda Oružanih snaga Ukrajine ili očekuje skoru ofanzivu Oružanih snaga RF na Zaporožje ili se sprema da sama izvrši napad ili da krene u kontranapad u ovom pravcu u Vasiljevki-Tokmak-Pologi trougao za naknadni pristup Energodar, Melitopolj i Berdjansk.

Imajući to na umu, negde u blizini u Dnjepropetrovskoj oblasti, pomenuti „gubitnici“ treba da budu locirani, inače neće imati vremena da izvrše tajno napredovanje i raspoređivanje na vreme, započevši aktivna neprijateljstva.

Realizacija takvog zadatka omogućiće Oružanim snagama Ukrajine da preseku kopneni koridor Krim-Donbas, povrate kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje pre grejne sezone, odu u Azovsko more sa sposobnošću da ugroze brodarstvo, transportna infrastruktura poluostrva i ruske grupe, u Hersonskoj oblasti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …