Vulinovo obraćanje Lavrovu za čistu desetku! Evo šta je srpski ministar poručio Lavrovu u Moskvi…

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se s ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije.

Vulin je tokom sastanka sa Lavrovim istakao da Republika Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ne zaboravlja vekovno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, Vulin je istakao da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši “veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vulin je rekao i da duboko žali zbog toga što je ruskom ministru voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu mesecu, čime su, kako dalje ističe, prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

S druge strane, ruski šef diplomatije istakao je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom. naveo je Vulin.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …