Ukrajina zapomaže: “Uništiće nam vojsku!”

Ukrajinska vojska saopštila je da je Rusija počela da koristi iranske dronove za napade, izvestio je u nedelju Njujork tajms.

Prema ukrajinskom vojnom zvaničniku, koji je razgovarao za list, ostaci dronova Shahed-136 otkriveni su na zemlji tokom kontraofanzive, koju je Ukrajina pokrenula ovog meseca, u severoistočnim regionima zemlje.

Oružje je “dronovi kamikaze, koji nosi bojevu glavu tešku oko 36 kilograma” i može da se lansira sa zadnjeg dela kamiona s ravnim platformama, objasnio je Njujork tajms.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“To je prepolovilo Triple-7“, rekao je on Tajmsu, misleći na uništavanje haubice M777, koju su SAD isporučile ukrajinskoj vojsci.

“Umesto da ispalite 100 artiljerijskih granata, lakše je pustiti jedan od ovih dronova, u potrazi za metom”, dodao je on.

Njujork tajms je preneo i Kulagovo objašnjenje da je dron bio dovoljno precizan da gađa samohodnu haubicu, u predelu cevi, gde je bio uskladišten barut.

Ovo zauzvrat stvara sekundarne eksplozije.

“To je veoma ozbiljan problem“, rekao je on i dodao da će bez ikakvih protivmera dronovi uništiti, “celu ukrajinsku vojsku“.

Index.hr/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …