Vakcine protiv korone nastavak duge istorije medicinskog eksperimentisanja na deci

Entiteti koji su požurili da razviju eksperimentalnu vakcinu COVID-19, dobijenu od bezopasnog virusa šimpanze na Oksfordu najavili su skorašnje širenje svojih kliničkih ispitivanja na širi starosni raspon, uključujući decu uzrasta od pet do 12 godina, uprkos „zabrinjavajućim rezultatima“ izveštava fortruss. 

Potvrđujući opseg eksperimenta na više od 30.000 eventualnih učesnika, uključujući eksperimente za procenu vakcine na deci, američko Ministarstvo zdravlja i ljudskih usluga (HHS) odmah je dodelilo velikodušnu “novčanu injekciju od 1,2 milijarde dolara” za trud Velike Britanije. Zatim je Apelacioni sud u Velikoj Britaniji zloslutno presudio da lokalne vlasti mogu vakcinisati decu protiv želje roditelja, iznoseći argument da je „u najboljem interesu dece da steknu imunitet, osim ukoliko nema poseban razlog da ne budu vakcinisani.”

Svako ko obraća malo pažnje zna u kom smeru kartel vakcina želi da ide sve ovo – da deca prime vakcinu koja će u sebi imati visoko rizične nanočestice koje menjaju gen i na kraju, sve da nas vakcinišu. Međutim, upotreba dece kao sredstva da se dođe do odraslih – starosne grupe koja je najviše pogođena COVID-19 – uskractiće deci jednaku zaštitu zakona, jer vakcina neće biti prvenstveno u njihovu korist.

Prvi korak na tom klizavom terenu biće nagovoriti roditelje koji se nevoljno odlučuju da svoju decu izlažu eksperimentisanju sa vakcinom COVID-19. Nejasno je kako će oni ubediti roditelje da preduzmu ovaj korak, posebno zato što najnoviji dokazi – sistematski pregled 45 naučnih radova – potvrđuju da deca predstavljaju samo 1% do 5% dijagnostikovanih slučajeva COVID-19 i da doživljavaju tek blaži oblik bolesti, imaju bolju prognozu od odraslih, a smrt nastupa „izuzetno“ retko. 

Postoji  mnogo primera koji ilustruju „prljave“ programe vakcinacije za decu. U stvari, teško je razumeti celokupni program vakcinacije dece sa nula odgovornosti kao masovni eksperiment – onaj koji svojevoljno izlaže decu riziku u zamenu za profit.

Nažalost, nedostatak svesti i rašireno neprijavljivanje neželjenih posledica vakcine omogućili su da šteta nastala u toku ovih eksperimenata mnogima ostane nevidljiva. S druge strane, neke vakcine dovele su do tako katastrofalnih ishoda da je devastaciju bilo nemoguće zanemariti. Evo samo nekoliko američkih primera:

  • U 1870-ima, lekari su prijavili udvostručenje smrtnosti od malih boginja posle uvođenja vakcinacije protiv malih boginja.
  • Počevši od 1955. godine, istraživači su se decenijama bavili eksperimentisanjem na mentalno ometanoj deci, namerno inficirajući decu hepatitisom radi daljeg razvoja vakcine.
  • Sredinom pedesetih godina, preko 200.000 dece primilo je neispravnu seriju vakcine (koju je napravila kompanija Cutter Laboratories), što je rezultiralo sa najmanje 40.000 slučajeva polio i 10 smrtnih slučajeva.
  • Šezdesetih godina prošlog veka istraživači su davali netestiranu vakcinu za respiratorni sincicijalni virus (RSV) odojčadi i maloj deci, stimulišući “neuravnoteženi imuni odgovor” koji je “podsticao” bolest, nakon čega je veliki broj dece završio u bolnici, a dvoje je umrlo.
  • Takođe, tokom šezdesetih godina 20. veka, administracija polio vakcine Sabina izložila je milione mladih Amerikanaca virusnom kontaminatu SV40 koji izaziva rak.
  • 1976. godine, javni zdravstveni radnici dali su eksperimentalnu vakcinu protiv svinjskog gripa jednoj četvrtini američke populacije, uključujući i mnogo dece – vakcina je ubila najmanje 25 pojedinaca, a stotine su obolele od Gilen Bareovog sindroma. Trideset godina kasnije, ignorišući toliki broj bolesti i smrti, tadašnji direktor CDC-a s odobravanjem je izjavio: „Bolje je pogrešiti preteranom reakcijom nego nereagovanjem“.
  • Krajem 1990-ih, FDA je licencirala rotavirusnu vakcinu za odojčad, za koju je unapred znala da je povezana sa bolnom i potencijalno fatalnom crevnom komplikacijom. Iako je povukla vakcinu 1999. godine, agencija je tada dozvolila da na tržište ostanu još dve rotavirusne vakcine; obe su poznate po tome što ne samo da imaju slične rizike, već su kontaminirane stranim DNK svinjskog virusa.
  • Insistiranje na programu vakcinacije protiv pertusisa dovelo je do rekordno visokog nivoa pertusisa, uglavnom kod vakcinisane dece, i do pojave vrsta otpornih na vakcinu.
  • 2019. godine, FDA je odobrila vakcinu protiv denga groznice za američku decu, koja je na Filipinima izazvača stotine pedijatrijskih hospitalizacija i smrti.

Trenutno je otprilike polovina odraslih u Sjedinjenim Državama zabrinuta zbog vakcinacije protiv COVID-19, a 70% potencijalnih odbijalaca kaže da su zabrinuti za sigurnost.

Može li to biti zato što više od polovine američke dece živi sa najmanje jednom hroničnom bolešću, a njihove porodice shvatile su na teži način da su razvijanju tih bolesti u u velikoj meri doprinele vakcine?

Farmaceutska industrija uživa veće profitne marže i veće državne zaštite, subvencije i poreske olakšice od bilo koje druge industrije, što je posebno očigledno u eri COVID-19.

Na primer, kada je kod samo 11 Amerikanaca potvrđeno da ima bolest – 4. februara – HHS je već požurio da obezbedi potencijalnim proizvođačima vakcina potpunu zaštitu od odgovornosti.

Da li onda čudi što se do početka aprila pojavilo 115 vakcina COVID-19 ili to što je američka vlada dala farmaceutskoj industriji zeleno svetlo da „lepo profitira“ od javnih raskošnih javnih investicija? 

Autor: Borba.info

Izvori:

ahrp.org

childrenshealthdefense.org

icandecide.org

timeline.com

fort-russ.com

Check Also

Pokrenut program „Proba-3“: Izaziva se veštačko pomračenje sunca!

Evropska svemirska agencija pokrenula je program „Proba-3“, u kom će prvi put u istoriji pokušati …