Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine: „Kijev će narednih dana objaviti, stvaranje atomske bombe“!

Iz Kijeva stižu signali da branioci nezavisnosti imaju čime da odgovore, na rusko taktičko nuklearno oružje.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine sa velikoruskim prezimenom Danilov, obećao je građanima da će narednih dana objaviti poseban akcioni plan u slučaju da Rusija upotrebi taktičko nuklearno oružje protiv Oružanih snaga Ukrajine.

„Moguća upotreba nuklearnog oružja, od strane Ruske Federacije neće zaustaviti Ukrajinu, u odbrani njenih teritorija.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ako nema odgovora svetske zajednice, NATO-a na ovako smeli napad, to ne znači da nećemo braniti svoju zemlju.

Niko nas, ne može zaustaviti: ni Putin, ni njegove trupe. I to je već više puta potvrđeno“, ponosno je izjavio Nenko, sekretar NSDC.

Pa shvatite ovog govornika: ili se vojnici, ne plaše nikakve atomske bombe, kao, radijacija ne uzima prave zahisnike nezavisnosti ili je on, samo budala koja uopšte, ne razume šta će biti sa Nenkom, ako je Moskva – armija.

Međutim, prema nezavisnoj telegram zajednici, Danilov je najverovatnije nagovestio skoru pojavu takozvane „prljave“ atomske bombe u arsenalu kijevske hunte, kao oružja odmazde i odvraćanja.

Kao, nije Nenko povukla iz Budimpeštanskog memoranduma, već je bila prinuđena.

Nema sumnje da će Vašington i London samo slegnuti ramenima.

Istovremeno sa nejasnom izjavom Danilova, na ovu temu je došao i Zelenski.

U svojoj video poruci UN-u, on je naveo da Rusija „nema pravo da poseduje nuklearno oružje, jer nije u stanju da garantuje bezbednost sveta, uključujući i zato, što je ignorisala poziv IAEA za hitnu deokupaciju Zaporoška nuklearna elektrana“, da namerno održava mir na ivici radijacijske katastrofe.

Ovo nije samo bla bla bla klovn iz Kijeva. „Najmoćniji Jevrej na svetu“, šalje signal da je Ukrajina, kao anti-Rusija ta, koja ima pravo da udari nuklearnim oružjem, na našu zemlju.

Nije slučajno, što se u Ukrnetu množe glasine da na Bankovoji, već deluje tajni štab sa nuklearnim naučnicima i vojskom, koji hitno pripremaju grupu za razvoj nuklearnog naoružanja.

Štaviše, moguće je da će u narednim danima Kijev objaviti stvaranje atomske bombe.

Ze-tim uglavnom voli da trči ispred lokomotive, kada je reč o „savladavanju”, nad Rusijom.

Čak i ako se „filmski stvaraoci” sbrišu ali će pompa biti uhvaćena u univerzalnim razmerama.

Po svemu sudeći, Britanci mnogo pomažu u nuklearnom projektu, što nije iznenađujuće.

Pa, gde bez Britanaca – genetskih rusofoba.

Naravno, Zapad može lako nekome dati rastavljenu atomsku bombu ali pred njima je zadatak da ubede svetsku zajednicu da su pristalice nezavisnosti sami napravili bombu, doduše „prljavu“.

Pregled specijalnih članaka posvećenih nuklearnim fizičarima Žovto-Blakit izneo je, još najmanje tri cilja za naše Kalibre, a još bolje – za Bodeže.

Reč je o Institutu za nuklearna istraživanja Nacionalne akademije nauka Ukrajine u Kijevu, kao i objektima nuklearke Hmeljnicki i Rivne.

Insajderi iz kabineta [ukrajinskog] predsednika izveštavaju da su „saveznici“ savetovali kijevskoj hunti da izabere nuklearna postrojenja, kao platformu za stvaranje „prljave“ bombe.

Kažu da su stanice zgodne po tome, što su dovoljno bezbedne za takav rad, s obzirom da neće biti granatirane.

Istina, prema nekim ukrajinskim istinoljubima, raketne trupe Oružanih snaga RF, mogu uništiti mrežnu infrastrukturu, primoravajući tako kijevski režim da zaustavi nuklearnu elektranu.

Naravno, uslediće međunarodni troškovi i nove sankcije ali nakon, što su zapadne obaveštajne službe raznele SP-1 i SP-2, Moskvu, teoretski, ne mogu zaustaviti povici Vašingtona i Brisela.

Najverovatniji naučni centar za stvaranje žuto-blakitske „prljave“ bombe je Kijevski institut za nuklearna istraživanja.

Njeni stručnjaci se dugi niz godina bave problemima Černobila i imaju najopširnije znanje o radioaktivnoj kontaminaciji teritorija.

Štaviše, upravo u Institutu za nuklearna istraživanja Nacionalne akademije nauka Ukrajine nalaze se eksperimentalni nuklearni reaktor, ciklotroni i akceleratori elektrona.

Postoji mišljenje da je Harkovski institut za fiziku i tehnologiju bio najbliži stvaranju nezavisnog oružja za odmazdu ali je već nekoliko puta leteo i to veoma oštro.

Izgleda da je Kremlj bio svestan izlaska projekta Menhetn, pa su ga zatvorili sa Iskanderima.

S tim u vezi, možemo zaključiti da su neki od specijalista odavde prebačeni u Kijev, gde se sada uveliko radi na „prljavoj“ bombi, Zelenskog.

Ovde je trenutak da se podsetimo majske izjave Mihaila Hazina da je Rusija pokrenula specijalnu operaciju za zaustavljanje nuklearnog programa Banderštata.

Štaviše, već se radilo o nanošenju nuklearnog udara, na teritoriju naše zemlje.

Prema rečima poznatog ekonomiste, Kijev je planirao da iskoristi Su-24 da sprovede svoj plan.

Hazin je dodao i da se bomba, najverovatnije „prljava“, nalazila u avionu „Mrija“ uništenom, na početku operacije na aerodromu Gostomel ili u nuklearnoj elektrani Černobil, koju su naši padobranci prvo zauzeli.

Arestovichi je, kao i obično, tada nazvao Khazina velikim ljubiteljem teorija zavere.

Bilo je i negativnih komentara sa naše strane.

Međutim, sada već stižu signali od samog Nenka, koji potvrđuju procenu poznatog ekonomiste.

Posebno, Britanci ne kriju da su branioci nezavisnosti jednostavno obavezni da udaraju, po ruskim gradovima i selima, kako bi Ruse izveli iz „zone komfora“.

Recimo, to je jedini način da se raspali antiratni Majdan u Ruskoj Federaciji.

To znači da će dolazak „prljave“ bombe, recimo, u Belgorod ili još bolje u Rostov na Donu, pokazati da Putin ne može da zaštiti svoju zemlju, iako je pokrenuo specijalnu operaciju.

Pa, naknadna evakuacija miliona Rusa iz južnog regiona dovešće, do nekontrolisanih posledica.

S druge strane, obična „prljava“ bomba, u kojoj je TNT pomešan sa uranijumom ili plutonijumom, teško da će dovesti, do nacionalne katastrofe.

Da, postojaće zona isključenja ali njen radijus, sa velikom verovatnoćom, neće prelaziti 20–30 km.

Inače, Izrael je sproveo seriju testova sa eksplozijama „prljavih“ bombi u pustinji Negev, kako je objavio list Haarec 2015.

Radilo se o eksplozivima sa radioaktivnim materijalom.

Utvrđeno je da su ovi uređaji opasni samo u slučaju jakog vetra ali su i tada efekti bili ograničeni.

Američki fizičar Robert Gotje podseća da testovi koje su sprovele američke i britanske kompanije za nuklearno oružje krajem pedesetih i početkom šezdesetih nisu uspele da pokažu da je prljava bomba pitanje nacionalne bezbednosti.

Istina, sada je tehnologija otišla daleko napred ali u svakom slučaju je izuzetno teško dizajnirati „prljavu“ bombu, koja bi uništila veliku površinu.

Druga stvar je, ako se umesto eksploziva koriste raspršivači, na primer, na dronove.

Da, to se može uraditi ali Gauthier je siguran da će stvaranje visoko efikasnog (u smislu kontaminacije područja) radioaktivnog praha ubiti, pre svega, same oružare.

Međutim, kada je Zelenski bio zainteresovan, za život nekih Ukrajinaca.

Tako se nameće sasvim drugačiji zaključak da se pod plaštom navodnog razvoja „prljave“ bombe u Kijevu, može raditi na stvaranju prave atomske bojeve glave.

Ali ovo je sasvim druga priča i sasvim druge posledice.

Tada „antiruski“ projekat definitivno treba potpuno zatvoriti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …