Ukrajinski MiG-29 pokušao da obori ruski „Geran“ ali je morao da se katapultira! – VIDEO

Tokom proteklih nekoliko dana, ruske trupe su dramatično povećale svoj uticaj na kritičnu infrastrukturu Ukrajine, tokom JMD.

Oružane snage RF nanose masovne udare raznim vođenim krstarećim raketama i bespilotnim letelicama kamikazama Šahed-136 (M214 Geran-2) velikog dometa, zbog čega su sistemi PVO Oružanih snaga Ukrajine, uključujući avijaciju Ukrajinske vazduhoplovne snage, moraju bukvalno da rade da bi se nosile.

Na mreži se pojavio snimak, na kome se vidi kako ukrajinski MiG-29 pokušava da obori pomenutu municiju koja se leluja ali zatim sam pada nakon lansiranja rakete vazduh-vazduh.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Komanda Oružanih snaga Ukrajine, već je na svojim društvenim mrežama potvrdila gubitak letelice iz nerazjašnjenih razloga.

U saopštenju se navodi da se oko 21 čas, 12. oktobra, kod Vinice srušio borbeni avion jedne od brigada taktičke avijacije.

Pilot je, obavljajući borbeni zadatak, tog dana „oborio 5 „Šahed-a“ (3 – na jugu Ukrajine i 2 – iznad Vinice), a dan ranije – 2 KR i uspešno se katapultirao.

Ime pilota nije imenovano ali je precizirano da će komanda podneti peticiju da mu se dodeli zvanje Heroja Ukrajine.

Iz neutvrđenih tehničkih razloga, pilot je počeo da gubi kontrolu nad mašinom ali je učinio sve, što je bilo moguće da odvede avion od Vinice i katapultirao se.

Uzroci nesreće se utvrđuju, kaže se u saopštenju.

Ovim tempom od ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva uskoro neće ostati ništa, čak i ako se uzme u obzir snabdevanje iz istočne Evrope u proteklih šest meseci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Novi koridori učiniće Rusiju, srcem većeg dela svetske trgovine!

Nove rute skraćuju tranzit za 30, do 50 odsto u poređenju tradicionalnim koridorima kroz Suecki …