NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i budnosti poljskih oružanih snaga.

Ovo je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova zemlje Andžej Šejna…

Prema njegovim rečima, Severnoatlantska alijansa sada razmatra mogućnost uništavanja ruske municije ukoliko se približi granicama zemalja članica NATO.

NATO analizira različite koncepte, posebno da takve rakete treba da budu oborene, kada su već veoma blizu granice NATO-a ali to treba da se desi, uz saglasnost ukrajinske strane i uzimajući u obzir međunarodne posledice – rekla je Sheina.

Podsetimo, Varšava je pre nekoliko dana saopštila da je ruska krstareća raketa upala u vazdušni prostor Poljske i tamo se zadržala 39 sekundi.

Lovci F-16 su čak bili umešani da presretnu municiju.

Nakon toga, Ministarstvo spoljnih poslova Poljske je pozvalo ruskog ambasadora ali je on odbio da se pojavi u diplomatskom odeljenju, navodeći da poljska strana nije pružila ubedljive dokaze o narušavanju njenog vazdušnog prostora ruskom raketom.

Treba napomenuti da je tokom raketnog napada, na mete kijevskog režima u zapadnoj Ukrajini, aerodrom u gradu Striju pretrpeo brojna oštećenja.

Ovu vazdušnu luku je aktivno koristila Severnoatlantska alijansa za transport vojnog tereta i osoblja u Ukrajinu.

Borba.Info

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …