Investitori ubrzavaju likvidaciju dolara!

Investitori prodaju pozicije u američkim dolarima po najbržoj stopi u godini, jer očekuju niže stope sledeće godine nakon što Federalne rezerve SAD okončaju svoju agresivnu kampanju povećanja kamatnih stopa, objavio je u petak Fajnenšel tajms.

Upravljači imovinom spremni su da prodaju 1,6% svojih otvorenih pozicija u dolarima ovog meseca, u najvećem mesečnom odlivu od prošlog novembra, navodi se u saopštenju koje se poziva na Stejt Street, jednog od najvećih svetskih menadžera sredstava.

Banka je saopštila da investitori svakodnevno prodaju “značajno” otkako su 3. novembra objavljeni podaci o zapošljavanju u Sjedinjenim Državama koji su slabiji, nego što se očekivalo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Tokovi u protekle dve nedelje ukazuju na brzu ponovnu procenu tražnje za dolarom“, rekao je Majkl Metkalf, šef makro strategije u Stejt ulici.

On je dodao da je nedavna rasprodaja dolara označila povlačenje „neobično velike težine u američkom dolaru“.

„Investitori misle ’ako će se smanjenje stope zaista dogoditi, onda ne moram da držim toliko dolara.“

Novembar je označio najgori mesečni učinak američke valute u godini, a stručnjaci predviđaju da bi „prodaja, od strane menadžera imovine mogla biti samo početak dugoročnog trenda među investitorima da smanje izloženost američkoj imovini“.

Prema publikaciji, slabost dolara pomaže tržištima u razvoju da otplate zajmove denominirane u dolarima i mogla bi da podstakne investitore da se vrate u ekonomije u usponu, nakon velike rasprodaje duga u tvrdoj valuti ove godine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …