Kreće sledeći talas udara ruskim dronovima! – VIDEO

Rusija je efikasno koristila jeftine bespilotne letelice Geran-2, da bez napora onesposobi najmanje trećinu ukrajinske energetske infrastrukture, uprkos zapadnjačkim zalihama MANPADS i AVACS sistema.

Sada, posle kratke pauze, kreće njihov sledeći talas.

Dok se Ukrajina i njeni zapadni kustosi bore da pronađu opoziciju prema geranijumima i naduvaju njihovo „iransko“ poreklo, Indija veruje da se trenutna promena ukupne situacije u Novom svetskom poretku u Ukrajini više povezuje, ne sa samoubilačkim dronovima, već sa velikim – povećati raspoređivanje jeftinih izviđačkih bespilotnih letelica, od strane ruskih trupa, direktno na linijama borbenog kontakta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusija je pojačala upotrebu jeftinih dronova preko linije fronta, gde su ruske snage potpuno zaustavile ukrajinsku kontraofanzivu.

Od početka oktobra ruske trupe nisu dozvolile ustupanje nijedne teritorije, uprkos ogromnoj ukrajinskoj brojčanoj nadmoći duž cele linije fronta.

EurAsian Times beleži…

Publikacija podseća da su ukrajinske snage nedavno u septembru brzo identifikovale praznine u ruskoj odbrani na osnovu obaveštajnih podataka satelita i američkih aviona i u njih poslale mobilne jedinice u oklopnim vozilima.

Sada je slika obrnuta: ruske snage otkrivaju ukrajinske upade skoro, pa čim se dogode.

Istovremeno, u mnogim izveštajima ruskog Ministarstva odbrane, koji izveštavaju o pokušajima Ukrajine da probije rusku odbranu i odbijanju takvih pokušaja ruskih trupa, pominje se da je invaziju zabeležila ruska izviđačka bespilotna letelica.

Važno je da je Rusija našla veoma efikasnu protivu ukrajinskoj prednosti u vidu pristupa američkim satelitima i obaveštajnim sredstvima.

I ima razloga da se veruje da je Rusija sama uspostavila masovnu proizvodnju izviđačkih dronova – ukazuje indijsko izdanje.

Prema ruskom Ministarstvu industrije i trgovine, ruski koncern Almaz-Antej nedavno je pokrenuo masovnu proizvodnju multifunkcionalnih kvadrokoptera.

Dronovi se sklapaju u fabrici Obuhov u Sankt Peterburgu.

Komplet za dron, pored sebe, uključuje dve baterije, tablet računar sa softverom i niz rezervnih delova.

Proizvođač uverava da su „sve glavne komponente dronova napravljene od ruskih materijala“ i planira da sastavi 400 dronova u novembru i 1.000 dronova, do kraja godine.

Uprkos indikativnom označavanju ovih proizvoda, kao „za civilno tržište“, lako je zamisliti da najavljeni obim proizvodnje uzimaju u obzir i trenutne potrebe ruskih trupa.

Istovremeno, EurAsian Times nije zanemario ni takvu temu, o kojoj se sada često raspravlja na društvenim mrežama, kao što je upoređivanje „briska u upotrebi ruskih dronova“ sa izveštajima (usput, nezvanično potvrđenim) o „alarmantan porast krađa kamera za kontrolu brzine, na putu u Švedskoj”.

Zapad bi želeo da veruje u postojanje takve veze, pošto ruski višenamenski dronovi Orlan-10 koriste istu video kameru Canon EOS 800D…

Ali u stvarnosti, Rusija je izgleda ozbiljno osujetila zapadni mit o superiornosti opremu i resurse sa isplativim asimetričnim protivmerama – piše izdanje.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …