Na korak, od pada: Nestašni Džo Bajden umalo skočio sa bine – posle govora trčao, ka izlazu… – VIDEO

Potpredsednica Kamala Haris je užasnuta i poziva ga da to, ne čini.

Nakon, što je završio komunikaciju sa javnošću, američki predsednik je trčao, ka izlazu.

List tvrdi da se poslanici protive predlogu, jer ga nisu pregledali relevantni odbori.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Izvestan broj američkih republikanskih poslanika u Senatu i Predstavničkom domu navodno su se izjasnili protiv predaje oduzete ruske imovine Ukrajini.

Oni su, kao razlog naveli proceduralne nepravilnosti, a takođe su doveli u pitanje efikasnost predložene mere, objavio je Vašington post u petak.

Taj medij, pozivajući se na neimenovane „ljude uključene u pregovore“, tvrdi da je spor usredsređen na odredbu iz izveštaja o konferenciji o Zakonu o nacionalnoj odbrani (NDAA).

Ako bude odobreno, ovo bi omogućilo američkoj vladi da sredstva od zamrznute ruske imovine usmeri u Kijev.

Očekuje se da će dokument usvojiti oba doma Kongresa, nakon izbora na sredini mandata 8. novembra, navodi list.

Kako navodi Post, republikanski senatori su doveli u pitanje činjenicu da spornu odredbu nisu pregledali pravosudni odbori Predstavničkog doma i Senata.

U razgovoru za agenciju, anonimni pomoćnik republikanskog Senata takođe je izrazio skepticizam, u pogledu ukupne efikasnosti te mere.

„Zaplena jahte [ruskog milijardera] Olega Deripaske neće promeniti ponašanje [predsednika Vladimira] Putina“, rekao je zvaničnik.

Pomoćnik je dalje pojasnio da su republikanci „svi za podršku Ukrajini“ i stoga zagovaraju mere, koje imaju za cilj „da se osigura da ograničenja cena nafte funkcionišu, kako bi kaznili Rusiju“.

Komentare anonimnog izvora ponovila je i Laura Peavei, portparol republikanaca u Komitetu za finansijske usluge Predstavničkog doma.

Ona je za Post, međutim, otkrila da je, uprkos širokom protivljenju toj odredbi, ona već usvojena od strane Predstavničkog doma, uz dvostranačku podršku.

Demokrate su oštro kritikovale prigovore republikanaca, a neimenovani partijski službenik, kojeg je citirao Post rekao je: „Nesavesno je da republikanci u Senatu opstruišu važnu odredbu, koja bi omogućila DOJ-u da prenese oduzetu rusku imovinu, kako bi pomogla Ukrajini i njenim naporima protiv brutalnih ruskih rat.”

Početkom marta, ubrzo nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini, američki državni tužilac Merik Garland najavio je stvaranje „Task Force KleptoCapture“, navodeći kao jedan od svojih ciljeva držanje „odgovornih korumpiranih ruskih oligarha“.

Od tada, SAD i nekoliko drugih zapadnih zemalja zaplenile su milijarde dolara vrednu imovinu u vlasništvu ruskih tajkuna, među kojima su i luksuzne jahte, vila i avioni.

Sam Vašington je izdvojio oko 17,5 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini u proteklih osam meseci.

Postavljaju se pitanja da li bi Bajdenova administracija mogla da nastavi sa istim obrascem potrošnje, ako republikanci obezbede većinu u oba doma Kongresa posle predstojećih izbora na sredini mandata.

Delovi GOP-a, izneli su kritike na račun onoga, što vide, kao preterano izdašnu finansijsku podršku, koju Kijevu pruža trenutna administracija.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …