Sramotno ponašanje Sputnjika: Podržavaju Vučića a narod nazivaju natovski lobi

Ruski Sputnjik na srpskom jeziku već duže vreme otvoreno navija za Aleksandra Vučića uprkos bezakonja na izborima  i nelegitimnosti Vučićevih pregovora oko KiM o čemu Sputnjik nije prozborio ni reč.

Evo najnovije njihove objave:

Poruka iz ruske Dume povodom nemira u Beogradu: Vučić — „kost u grlu“ za „NATO lobiste“

Destabilizacija situacije u Srbiji ne odgovara interesima Rusije na Balkanskom poluostrvu, izjavila je član Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Elena Panjina, komentarišući optužbe na račun Rusije o umešanosti u antivladine nemire u Beogradu i dodala da je predsednik Srbije „kost u grlu“ za „natovski lobi“ na Balkanu.

„Organizacija ’obojenih‘ političkih pobuna nikada nije bila instrument Rusije u dijalogu sa drugim zemljama, posebno u pogledu Srbije, koja je odbila da uvede sankcije protiv Rusije i usko sarađuje sa našom zemljom.

Destabilizacija Srbije protivreči interesima Rusije na Balkanu i može da ugrozi trenutni status te zemlje kao neutralne, nesvrstane, prijateljske Rusije“, rekla je Panjina.

Ona je dodala da je Vučić „kost u grlu“ za „natovski lobi“ na Balkanu.

„Sada pokušavaju da ga skinu sa vlasti na svaki način, uključujući uvlačenjem u masovne nerede patriotski nastrojenih Srba koji se plaše ’kapitulacije‘, ’predaje suvereniteta nad Kosovom‘“, izjavila je poslanica.

Podsetimo, pojedine nevladine organizacije, kao što je CEAS, gostujući u nekim domaćim medijima, „otkrile“ su „ruski trag“ u demonstracijama u Srbiji, optužujući neosnovano i bez dokaza, kako je rekao ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

U vezi sa navodima nekih medija o „ruskom tragu“, Vučić je u nedelju izjavio da nema dokaza da Rusija stoji iza protesta u Srbiji.

Komentarišući prisustvo stranih državljana na protestima u Beogradu, Vučić je rekao da je najviše bilo Crnogoraca, ali ne misli da njihova služba ima veze sa tim.

Check Also

Zelenski razočaran! Amerikanci nemaju oružje, koje može da se suprotstavi rusiji! – VIDEO

Izjava Volodimira Zelenskog američkim medijima uznemirila je stanovnike Harkova. Harkov, dom oko 1,4 miliona ljudi, …