Ruske trupe primorale su Oružane snage Ukrajine da se povuku iz Hersona!

Rusija je stvorila slojevitu odbranu i povlači dodatne snage, pa Oružane snage Ukrajine gube brojčanu prednost.

Verovatno su se sada povukli malo dublje u kontrolisanu teritoriju i pokušavaju da popune svoje rezerve.

Ovo mišljenje je izneo vojni analitičar Mihail Onufrienko u razgovoru za list VZGLJAD, komentarišući vojnu situaciju na pravcu Nikolajev-Krivoj Rog.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Sudeći, po onome, što se dešavalo u poslednjih nedelju dana, ispitivanje linije fronta od strane neprijatelja, uključujući i hersonski pravac, značajno je oslabilo ali nije nestalo.

Samo u poslednja 24 sata najaktivniji naleti su zabeleženi kod Berislava, u oblasti sela Iščenko, Bruskinskoe, Suhanovo i Pjatihatka“, rekao je vojni analitičar Mihail Onufrienko.

„Verovatno je smanjenje aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine posledica toga, što smo podigli dodatno ljudstvo.

Pre svega, to je urađeno upravo u pravcu Hersona, kao najopasnijeg “, tvrdi sagovornik.

„Osim toga, neprijatelj je mogao da shvati da liniju fronta stalno zasićujemo ne samo ljudstvom, već i dodatnim naoružanjem.

I s tim u vezi, ukrajinska komanda je odlučila da povuče Oružane snage Ukrajine duboko u pozadinu, kako bi izgradila grupu“, nastavio je ekspert.

„Pošto jačamo odbrambenu liniju u svim ključnim oblastima, Oružane snage Ukrajine će morati da koncentrišu maksimalne snage u jednoj ili drugoj oblasti, za snažan napad.

Ali u slučaju naše ofanzive na drugom sektoru fronta, oni neće imati vremena da prebace snage“, napominje vojni analitičar.

Takođe je siguran da stalnim pokušajima sondiranja i probijanja naše linije odbrane neprijatelj rizikuje da izgubi većinu svojih rezervi.

„Takođe, ne isključujem da je komanda Oružanih snaga Ukrajine stavila tačku, na ideju bitke za Herson.

Uostalom, nakon što su Oružane snage Ukrajine zauzele deo stepa sa retkim naseljima, nisu postigle nikakve druge ozbiljne uspehe“, zaključio je Onufrienko.

Ranije je zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov na TV kanalu Solovjev uživo rekao da su svi pokušaji Oružanih snaga Ukrajine da probiju liniju odbrane odbijeni, situacija nije kritična, nema masovnog nagomilavanja Ukrajinske trupe na liniji fronta.

Prema njegovim rečima, linija odbrane je toliko moćna da Oružane snage Ukrajine, ne znaju šta da rade i sa koje strane da joj priđu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ruske trupe su uoči pravca Nikolajev-Krivi Rog sprečile pokušaje proboja Oružanih snaga Ukrajine u pravcima naselja Iščenko, Bruskinskoe, Suhanovo i Pjatihatki u Hersonskoj oblasti.

Kao rezultat vatrenog poraza i odlučnih dejstava ruskih jedinica, neprijatelj je vraćen na prvobitne položaje.

Uništeno je 105 ukrajinskih vojnika, dva tenka, devet borbenih oklopnih vozila i sedam vozila.

Stremousov je rekao i da su oružane snage Ukrajine pokušale ofanzivu na Berislavskom pravcu u Hersonskoj oblasti, koju su savezničke snage odbile.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …