Amerikanci zapaničili: Kineska svemirska letelica izbacila misteriozni objekat u orbitu!

Veruje se da je NLO deo transportnog sistema za višekratnu upotrebu, koji razvija Peking.

Kineska raketa za višekratnu upotrebu, koja kruži oko Zemlje pustila je, još jedan objekat u orbitu, prema američkim svemirskim snagama, koje su u ponedeljak otkrile nepoznatu letelicu.

Prema veb lokaciji Orbital Focus, drugi objekat verovatno putuje manje od 200 metara, od svog “roditelja”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sa malo zvaničnih informacija za dalje, američki stručnjaci veruju da je novi objekat povezan sa projektom, koji finansira Kineska fondacija za prirodne nauke.

Konkretno, uparena letelica može biti uključena u razvoj orbitalnog segmenta na potpuno višekratnom sistemu transporta od dve faze, do orbite.

Suborbitalna komponenta sistema izvela je drugi let u septembru.

Svemirski posmatrači su pretpostavili da bi objekat mogao biti mali satelit dizajniran da nadgleda veće letelice, servisni modul ili rezultat testa da bi se videlo da li veća letelica može uspešno da primeni satelitski teret.

„Eksperimentalna letelica za višekratnu upotrebu“ lansirana je 4. avgusta iz Jiukuana u pustinji Gobi, pokretana jednom, od kineskih raketa Long March 2F i bila je u orbiti tri meseca.

Moguće je da je objekat pušten, pre nekog vremena i postao vidljiv tek, kada je letelica malo pomerila svoju orbitu, pre dve nedelje.

Peking je karakteristično ćutao o prirodi i detaljima misije, a nije jasno kada će letelica sleteti i gde.

Razvija ga Kineska akademija tehnologije lansirnih vozila.

Čak polovina od 366 primećenih „neidentifikovanih letećih objekata”, koje je Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe zabeležila prošle godine i dalje je otvorena, iako neki veruju da mnogi od letelica – sposobnih da izvode manevre nemoguće za američke avione – mogu biti kineski dronovi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …