“Računamo jedni na druge u teškim vremenima”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Dvojica državnika su još jednom izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima.

Predsednik Vučić i premijer Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sagovornici su se saglasili da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Predsednik Srbije takođe je najavio skorašnji susret sa predsednikom Vlade Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Wall Street Journal: Šolcovo samopouzdanje je uništilo Nemačku!

Olaf Šolc je krivac za probleme koje nemačka privreda danas doživljava. O tome piše američki …