Nadal je gotov! Španski “bizon” najavio kraj karijere… – VIDEO

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da definitivno neće moći da igra na ovogodišnjem Rolan Garosu. Ali ne samo tamo…

Osvajač 22 grend slem trofeja u karijeri organizovao je konferenciju za medije na kojo je prisutna cela njegova porodica i najavi je najavio višemesečnu pauzu od tenisa.

“Nažalost neću moći da igram na Rolan Garosu. Nisam ja doneo tu odluku, već moje telo“, poručio je Nadal pred velikim brojem novinara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Ne znam koliko još neću moći da treniram. Možda tri, možda četiri meseca. Verujem da je ovo prava odluka, zbog svog osećanja i sreće. Morao sam da se zaustavim, ovako ne mogu više”.

Potom je istakao da je sezona na turnirima za njega gotova, a da će 2024. biti poslednja u prebogatoj karijeri.

“Moglo bi da se desi da na kraju godine, recimo, zaigram u Dejvis kupu. I da spreman dočekam početak naredne sezone. Mislim da će to biti moja poslednja godina u karijeri To je moja trenutna ideja, ali još uvek ne želim da se skroz oprostim od igranja turnira i karijere”, rekao je Nadal.

Podsetimo, Nadal je povredio kuk u duelu sa Mekenzijem Mekdonaldom u drugom kolu Australijan opena i od tada ga nema na terenu.

“Dobro sam, ali tužan. Teniski sam i dalje na visokom nivou, ali fizički nisam. Moram to da prihvatim i da idem napred. Ima mnogo stvari u životu zbog kojih uživam. Treba da budem zahvalan na svim lepim stvarima koje su mi se desile. Iako moja glava to ne želi, telo mi je zasad reklo ‘dosta’. Ne znam šta će biti sledeće godine, neke stvari ne mogu da kontrolišem. Biće teško da budem konkurentan na slemovima, nisam iracionalan čovek. Ali nisam ni negativan. Pokušaću da sebi dam priliku da se opet takmičim na najvišem nivou za titule”, ostaje optimista Rafa.

Nadal nikada u karijeri nije propustio Rolan Garos, a igrao ga je od 2005. godine i osvojio čak 14 puta.

U junu će napuniti 37 godina.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc “modernizuje” zemlju: Nemci će moći da menjaju pol jednom godišnje!

Bundestag je usvojio Zakon o rodnom samoopredeljenju koji će omogućiti Nemcima da mogu da menjaju …