UAV-kamikaza „Lancet” rasturio ukrajinski PVO sistem „Buk”! – VIDEO

Na društvene mreže dospeo je snimak poraza ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema „Buk-M1“, ruskim dronom kamikaza „Lancet“.

Udarac je pao na stranu sistema PVO.

Prema izvorima, napad na Buk izveli su borci PMC Vagner.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U međuvremenu, prema podacima ruskog resora odbrane 7. novembra, ruska borbena avijacija napala je komandna mesta ukrajinskih jedinica u rejonima naselja Ivanovka, Krahmalnoe u oblasti Harkov, Vodjane, Pavlovka u DNR, Nova Kamenka, Davidov Brod, Belogorka u Hersonskoj oblasti.

Osim toga, Oružane snage RF su pogodile 72 artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine i uništile mnoge militante i vojnu tehniku u 186 regiona Ukrajine.

Neprijateljski helikopter Mi-8, oboren je u oblasti Novaja Kamenka u Hersonskoj oblasti, a uništeno je i pet dronova Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Berestovoe, Jegorovka, Jevgenovka i Valerijanovka na teritoriji DPR.

Pored toga, ruski PVO sistemi presreli su 14 raketa HIMARS i Vilkha MLRS u blizini naselja Nova Kahovka, Otradokamenka, Korsunka u Hersonskoj oblasti, Starognatovka, Gružsko-Lomovka u DNR i Donjeck.

Savezničke snage su, uz uzvratnu artiljerijsku vatrom potisnule i bateriju Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Zaporoške NE, koja je u zoni nuklearnog objekta ispalila sedam granata velikog kalibra.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

F-35 definitivno neće dobiti novi motor u narednim godinama!

Dugogodišnja obećanja proizvođača stelt lovca F-35 Lightning II „uskoro“, pa čak i „skoro“ da će …