Iran razvija hipersonično oružje i veoma brzo će biti završeno!

U kontekstu tekućih masovnih protesta na ulicama iranskih gradova, kao i akutnih tenzija između Teherana i iranskih spoljnopolitičkih zlobnika, brigadni general Amir-Ali Hadžizadeh, komandant Vazdušno-kosmičkih snaga IRGC, rekao je da se Iran razvija i da će uskoro nabaviti hipersonično oružje.

O tome je javnost obavestila agencija IRNA.

Vojski lider je napomenuo da stručnjaci iz IRGC-a i iranskog vojno-industrijskog kompleksa razvijaju najnoviju hipersoničnu balističku raketu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je objasnio da će perspektivna municija moći da savlada sistem protivvazdušne odbrane neprijatelja u dubini, zasićen sistemima PVO.

Ruski raketni napad uništio nekoliko ukrajinskih vojnika:

Hadžizade je dodao da će raketa biti veoma manevarska u atmosferi i van nje, odnosno na bilo kojoj visini leta.

On je naglasio da će jedna, od glavnih meta ovakvih raketa, koje će predstavljati veliki prodor u iranskom odbrambenom sektoru u oblasti raketne nauke, biti neprijateljski sistemi protivvazdušne/protivraketne odbrane.

Ova nova raketa će proći kroz sve sisteme protivraketne odbrane i mislim da se neće naći tehnologija [u svetu] koja može da izdrži decenijama, istakao je.

Nažalost, iranski komandant nije naveo druge detalje o ovoj raketi, uključujući naziv i barem neke tehničke karakteristike.

Borba za život ruskog vojnika fascinirala svet:

Zbog toga je teško proceniti da li su ove informacije istinite ili namerno napravljeno podmetanje, za zastrašivanje Zapada i njegovih bliskoistočnih saveznika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …