Padobranci i marinci OSRF izdržali napad poljskih tenkova u pravcu Hersona!

U nedavnom napadu ukrajinskih jedinica na selo Pravdino (23 km zapadno od Hersona), savezničke snage su izdržale nalet velikog broja strane teške tehnike i odbranile svoje borbene položaje.

Prema telegramskom kanalu „Vojna hronika“, u pravcu Berislava, Oružane snage RF su napadnute topovima 155 mm M777A2 i FH70, ali su jurišnici Su-25SM3 uzvratili.

Nakon toga, Oružane snage Ukrajine pokušale su da probiju liniju odbrane ruskih trupa u oblasti Sablukovke, Kačkarovke i Suhanova uz podršku češke RM-70 MLRS i poljskih samohodnih topova Krab iz 406. odvojena artiljerijska brigada Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, neprijateljsku opremu su uspešno napale ruske bespilotne letelice kamikaze Lancet-3.

Dalje, na položajima 83. desantno-jurišne brigade i 126. brigade obalske odbrane ruske Crnomorske flote na odseku Borozenskoe – Suhanovo – Kačkarovka, dve motorizovane čete BMP-2 i BTR prešle su u ofanzivu u blizini čete br. Poljski tenkovi T-72M1 17. tenkovske brigade M113 60. odvojene mehanizovane brigade, kao i desetak turskih oklopnih vozila Kirpi 128. brdsko-jurišne brigade.

Neprijatelja su otkrili dronovi Orlan-30, nakon čega je vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine pogođena samohodnim topovima Giacint-B i topovima Malka.

Osim toga, 8 km od Suhanova i Pjatihatkija, na Ukrajince je pucano iz helikoptera Mi-28N.

Tenkovi T-90M su takođe učestvovali u napadu Oružanih snaga RF, dobijajući informacije o kretanju neprijateljskih trupa od bespilotnih letelica Orlan-10 i Forpost-R.

Kao rezultat uspešnih akcija savezničkih snaga, ukrajinska 128. brdska jurišna i 46. aeromobilna brigada izgubile su 25, odnosno 18 vojnika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …