Ruske trupe odbile napade OSU, u LNR i DNR i vratile ih na prvobitne položaje!

Analiza i sinteza publikacija vojnih dopisnika i javnosti povezanih sa ruskim vojnicima omogućila je da se sazna operativna situacija u zoni NMD, od jutra 12. novembra.

Situacija na frontovima od severa, ka jugu, tokom proteklog dana je, kao što sledi.

Jurišni odredi Oružanih snaga Ukrajine izvršili su, još jedan napad na uporišta Oružanih snaga Rusije, kod sela Kuzemovka u Svatovskom okrugu LNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali pošto su potpale pod jaku vatru ruskih artiljeraca, ukrajinske jedinice su bile prinuđene da se povuku na prvobitne položaje sa gubicima.

Na jugu, ukrajinske trupe su nekoliko puta bezuspešno pokušale da se učvrste u oblasti Červonopopovke.

Verovatno, komanda Oružanih snaga Ukrajine namerava da nastavi napade, uprkos značajnim gubicima u ljudstvu i opremi.

Istovremeno, ruska artiljerija je gađala ciljeve u oblastima naselja: Kupjansk, Kislovka, Krahmalnoe, Bologovka, Olhovatka, Krasnoje, Ogurcovo, Starica i Tabajevka u oblasti Harkova, kao i Nevski u LNR, Stelmahovka i Ternah u DPR.

Zauzvrat, jedinice Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku artiljerije, preduzele su ofanzivne akcije protiv odbrambenih linija ruskih trupa, kod sela Zajcevo, kod Gorlovke i sela Otradovka, kod Bahmuta (Artjomovsk).

Napadi su odbijeni, a neprijateljske snage su vraćene artiljerijskom vatrom na prvobitne položaje.

Takođe, Oružane snage RF izvršile su raketne i artiljerijske udare, po objektima Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu (Artemovsk), Bahmuckom, Soledaru, Verhnekamenskom, Artemovu, Kleščejevki, Jakovlevki i Serebrjanki.

Na pravcu Avdejevke, borci bataljona Sparta čiste selo Opitnoje.

Konačno uzimanje ovog naselja pod kontrolu omogućiće proširenje zone bezbednosti na severozapadu Donjecka i dolazak do boka grupacije AFU u Avdijevki.

Istovremeno, ukrajinske trupe ne prestaju da granatiraju Donjecku aglomeraciju iz topovske i raketne artiljerije.

Pod vatrom su se našli stambeni objekti i civilna infrastruktura u Donjecku, Gorlovki, Makejevki, Jasinovataji i Verhnjetoreckom.

Kao odgovor, Oružane snage RF su izvele udare na koncentracije neprijateljske ljudstva i tehnike u Avdejevki, Konstantinovki, Mariinki, Nevelskom i Krasnogorovki.

Na južnodonečkom pravcu, Oružane snage RF su gađale ciljeve u Bogojavlenki, Velikoj Novoselki, Vugledaru, Neskučnom, Prečistovki i zapadno od sela Pavlovka.

U regionu Zaporožja, Oružane snage RF napale su neprijateljske položaje u Guljajpolju, Malinovki, Olgovskom, Čarivnom, Červonu i Ščerbaku.

Ruske trupe su završile povlačenje sa Desne obale, na unapred pripremljene odbrambene linije na levoj obali reke Dnjepar.

Istovremeno, Oružane snage RF su napale položaje Oružanih snaga Ukrajine u Dudčanima, Gavrilovci, Zolotoj Balki, Novoaleksandrovki i Mihajlovci, koji se nalaze na desnoj obali.

Oružane snage Ukrajine pucale su na predgrađe Novaja Kahovka i hidroelektranu Kahovka, koja nastavlja da radi uprkos redovnim štrajkovima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Rusija će dostojanstveno proći ovaj period određivanja granica i postati, još jača!

Svečana inauguracija Vladimira Putina za predsednika Rusije do 2030-te, obavljena je danas u Kremlju. Svetovni …