Bajden bi da ratuje sa Rusijom, a raketna, stelt krstarica od četiri milijarde dolara, mu zarđala! – FOTO VIDEO

„Zumvalt“, futuristička raketna krstarica sa superiornim stelt sposobnostima, koji je koštao američke poreske obveznike oko četiri milijarde dolara, kako se ispostavilo rđa, otkrile su nove fotografije.

Najsavremenija stelt tehnologija obezbeđuje „Zumvaltu“ radarski presek sličan ribarskom čamcu, uprkos dužini broda od 190 metara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali čak ni ovo nije moglo da prikrije problem rđe na brodu, koji je pušten u rad 2016. godine i tek treba da bude stavljen u službu.

Fotografije postavljene na društvene mreže ranije ove nedelje pokazuju neke od pločica razarača, koje apsorbuju radar, kako menjaju boju u tamno narandžastu i rđu, koja prekriva konveksni trup broda.

Američka mornarica je saopštila za “Drajv” da vodi „stalnu bitku protiv korozije“, kada je zamoljena da prokomentariše izgled svog razarača.

„Okrutno okruženje, u kojem radimo degradira naše brodove, a naši mornari naporno rade na rešavanju korozije, zajedno sa svim održavanjem i obukom posade, koja je potrebna da bi se održala ratna spremnost naše mornarice“, navodi se u saopštenju.

„Zumvalt“ je trenutno na testiranju i obuci kod južne Kalifornije, a matična luka je zaliv San Dijego.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …