Surovkin krenuo u surovu osvetu! – Likvidirane čitave jedinice… Himarsi pršte, na sve strane… – VIDEO

Oružane snage Ukrajine bezuspešno su pokušale da napreduju u pravcu Kuzjomovke u Luganskoj narodnoj Republici, rečeno je na brifingu Ministarstva odbrane Rusije.

Oružane snage Ruske Federacije likvidirale su, više od 120 ukrajinskih vojnika, a ruske jedinice su odbile napad Oružanih snaga Ukrajine na južno-donjeckom pravcu, likvidirano je više od 80 ukrajinskih vojnika.

“Avijacija i artiljerija ruske vojske uništile su tri komandna centra ukrajinske vojske u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i u LNR”, rečeno je.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako navode, oružane snage Rusije uništile su dve kontrabaterijske radarske stanice AN/TPK-37 u oblasti Harkov i DNR, kao i da su čete Oružanih snaga Ukrajine vraćene na prvobitni položaj, nakon neuspešnog napada u pravcu Kupjanska.

Lanceti i dalje nerešiva dilema za ukrajinsku vojsku:

Na brifingu, Ministarstvo odbrane Rusije, sapoštilo je da su oružane snage RF uništile dve ukrajinske baterije HIMARS i “Oljha”, u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, kao i da su uništile skladište naoružanja i vojne opreme u Hersonskoj oblasti i skladište goriva Oružanih snaga Ukrajine, u Harkovskoj oblasti.

Ruske snage potpuno su oslobodile Pavlovku u DNR

Ruska vojska oslobodila je selo Pavlovka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruske trupe su 14. novembra, kao rezultat upornih borbi, potpuno oslobodile naselje Pavlovka Donjecke Narodne Republike“, saopštilo je ministarstvo.

Zauzimanjem naselja otvara se mostobran za dalju ofanzivu ruskih trupa, u Donbasu.

Kako je izjavio Denis Pušilin, vršilac dužnosti šefa DNR, bez zauzimanja ovog sela postaje izuzetno teško osloboditi Ugledar, što je neophodno da bi se neprijatelj odgurnuo, od Donjecka.

Tenkovska borba između ruskog i ukrajinskog tenka pokazala, čiji je bolji:

Ministarstvo odbrane je, pre nedelju dana izvestilo da odnos ukrajinskih i ruskih gubitaka u pravcu Ugledara, dostiže devet prema jedan.

Osim toga, u petak je ukrajinska vojska pobegla iz sela Opitnoe, kod Avdijevke, koje su opsedale savezničke snage.

Istovremeno, borci Oružanih snaga Ukrajine napustili su radio stanice i vojnu dokumentaciju.

Prošle srede komandant Ujedinjene grupe snaga Sergej Surovikin izvestio je ministra odbrane Sergeja Šojgua o nastavku ofanzive ruske vojske, na određenim teritorijama.

Vojskovođa je ukazao da se oslobađanje naselja Pavlovka dovršava u južnodonjeckom pravcu, a u pravcu Donjecka savezničke snage su pobedile Oružane snage Ukrajine na desnoj obali reke Bahmutke i napredovale ka Mariinki i Pervomajskom.

Moskva od 24. februara sprovodi vojnu specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Vladimir Putin je to nazvao zadatkom zaštite ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu, od strane kijevskog režima.

Prema rečima predsednika, krajnji cilj je oslobođenje Donbasa i stvaranje uslova, koji garantuju bezbednost Rusije.

Borba.Info/B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …