Posle udara iz SAD, Rusi uzvratili kontraudarom: “Evo čiji agenti pošiljke iz Avganistana distribuiraju po celom svetu”

Specijalnipredstavnik predsednika RF za Avganistan – direktor Drugog azijskog odeljenja,Ministarstva inostranih poslova Zamir Kabulov – izjavio je da su američki obaveštajni agenti u Afganistanu uključeni u trgovinu drogom na međunarodnom nivou.

Oglasio se na ovaj način nakon što je američka duboka država preko The New York Times optužila Moskvu da je u zaveri sa Talibanima, odnosno – da im je godinama plaćala za skalpove vojnika i oficira SAD.

Visoki ruski diplomata je prvo ukazao da američki avioni – čiji bagaž se ne proverava – lete iz afganistanskih gradova Kandahar i Bagram u različite delove sveta, uključujući Nemačku i Rumuniju.

„Amerikanci su se ugradili u berbrojne projekte u Avganistanu. A sjajni američki obaveštajci, koji za nešto krive nas, direktno učestvuju u trgovini drogom. Na svetskom nivou. Svaki Avganistanac u Kabulu reći će vam pričati o tome. To je u toj zemlji javna tajna“.

Američke obaveštajne službe su 29. juna tvrdnje o šurovanju Rusije sa Tablibanima nazvale lažnim.

Pre dva dana se saznalo da Donald Tramp navodno nije ni bio obavešten o plasiranom preko njujorškog lista jer o tome ne postoje „verifikovani podaci“.

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …