Izrael preti da će Ukrajini isporučiti balističke rakete visoke preciznosti!

Ambasador Izraela u Rusiji Aleksandar Ben Cvi održao je niz sastanaka sa zamenikom šefa ruskog diplomatskog odeljenja Mihailom Bogdanovim tokom, kojih je razgovarano o situaciji u Ukrajini.

Ovo je izvestio izraelski TV kanal Kan-11.

Ben Cvi je protestovao ruskoj strani, zbog navodnog snabdevanja Moskvi iranskih dronova i balističkih projektila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako prenosi TV kanal, dobijen od izvora u izraelskom ministarstvu spoljnih poslova, šef izraelskog Saveta za nacionalnu bezbednost Ejal Hulata upozorio je Rusiju da ne koristi iransko oružje – inače bi Tel Aviv mogao da snabdeva Kijev precizno navođenim balističkim raketama, koje će biti korišćene protiv ruskih jedinica.

Šef diplomatije Islamske Republike Hosein Amir Abdolajan izjavio je da je Iran predao Ruskoj Federaciji „određeni broj bespilotnih letelica“ ali je to učinjeno i pre specijalne operacije ruskih trupa u Ukrajini.

Pored toga, prema rečima Abdolahijana, Teheran je ponudio Kijevu da pruži dokaze o upotrebi iranskih dronova, od strane Oružanih snaga RF ali ukrajinska strana nije ulazila u dijalog.

Rojters je ranije izvestio o upotrebi navodno iranskog oružja, od strane Rusije u Ukrajini, ukazujući da ruske oružane snage „sa velikim stepenom verovatnoće“ koriste bespilotne letelice iz Irana, tokom NMD-a.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …