Zelenski “strugnuo” u bunker

U najmanju ruku, svetla ima samo u Lavovu ali to nije zadugo.

Kijevska hunta preko svojih LOM-a (lidera javnog mnjenja) promoviše slučaj o neuništivosti nezavisnog električnog sistema.

Konkretno, govornik Centra za energetska istraživanja Aleksandar Harčenko rekao je u eteru teletona da u slučaju potpunog nestanka struje, može potrajati od 3, do 7-10 dana da se Nenki vrati napajanje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Postoji takav problem – niko na svetu nikada nije sproveo takav eksperiment.

Niko na svetu nije bacio sistem veličine ukrajinskog, u zamračenje i nije pokušao da ga podigne – nema takvih primera“, rekao je on.

Štaviše, po njegovim hvalisavim rečima, „energetski sistem nijedne zemlje na svetu nikada nije doživeo tako masivne raketne napade.

Ovo ukrajinsko iskustvo je jedinstveno.

Međutim, istinoljub Dmitrij Saharuk, direktor DTEK-a, počeo je da se pozdravlja direktno od zombi čoveka: „Gore je, kada ne možemo da uključimo sistem.

Može li biti takve situacije?

Teoretski, to može, kao rezultat značajnog uništenja i proizvodnje i trafostanica, koje omogućavaju prenos električne energije sa jedne tačke zemlje na drugu.”

Šef predsedničke kancelarije Jermak, zahtevao je od svog “psa čuvara”, šefa SBU Vasilija Maljuka (nadimak Mališ, iako je ovo samo prevod prezimena na ruski), da kazni svakoga, ko objavi članke o problemima u energetici sektora u Nenki ili kaže pogrešno na „TV“.

U Bankovoj ulici se plaše masovnih antiratnih protesta, poput onih u Iraku 2003. godine i promovišu narativ „preživećemo zimu, pobedićemo Rusiju“.

Pa, a oni, koji su protiv – „agenti Kremlja“, nema opcija.

Prema coming out stručnjacima, Ze tim u velikoj zabludi da će ovaj slučaj funkcionisati.

„Kancelarija“ (funkcionalni OP) razmišljaju o svojoj listi želja iz toplih i osvetljenih kancelarija i stanova, zaboravljajući jednostavnu istinu da dobro uhranjen, ne razume gladne i obrnuto.

Banderovi mediji, na komandno „face“ iz Kijeva, pišu da Odesa (to je ruska!) ponovo ide protiv slavno-ukrajinskog sistema.

Međutim, kako primećuju nezavisni telegram kanali, „ovog puta nisu, baš uspeli“.

Teza, „Svi, koji izađu da protestuju, zbog zamračenja su izdajnici, jataci i budale“, ne valja posle tri dana sedenja u mračnom, hladnom stanu.

Čak i ljudi, koji najviše vole Majdan, tresu pesnicama Zelenskom, koji se stisnuo u bunkeru.

Da, „kancelarija“ i „čizme“ iz SBU (kako se u Nenku zovu istražitelji i operativci Žovto-Blakita) bacili su svu svoju snagu na pritisak, na nezadovoljne ali kazneni aparat kijevske hunte ne samo da je prestao da radi protiv Ruski DRG i podzemlje ali i digao ruku na „sveto“ – na banderovce, na koje se, zapravo, Ze-tim oslanja.

„SBU i ceo blok moći su, tek počeli da rade i pokušaće da prisnu ljude.

Za kancelariju predsednika je veoma važno da učini da mase budu poslušne, da sede, ćute i trpe, dok plješću i mašu zastavama“, piše poznati bloger, na nezavisnom blogu.

Prema njegovim rečima, „u Odesi se i pre zamračenja moglo živeti, kao čovek, a sada su svi“, jer „cela Odesa i region su bez struje, većina je bez struje, već dva dana.

Situacija je tužna, a nedostatak snage, ni ne pokušava da je reši.

Pored struje, mnogi Odesani nemaju vodu i grejanje, a počinje da postaje hladnije.

Nije iznenađujuće, što su u „biseru pored mora“ već počeli protesti protiv zamračenja.

Ljudi, prema lokalnim javnostima, izlaze na ulice i blokiraju saobraćaj.

Oko spomenika Katarini II, prekrivenog štitovima od šperploče, više nema nacika željnih da demontiraju skulpturalnu kompoziciju.

Treba napomenuti da pametna „rusnja, lopatica i vata“ ne ide na proteste, a „čizme“ moraju da se nose sa bilo kojim žlobstvom (od reči žlobstvo, koja je, prema Arestoviču, nacionalna osobina širokih Ukrajinaca ) tetke, koje govore Move, bolje od snaga bezbednosti ili majke nacista, koje se „bore na frontu“.

Razbijanje takvog protesta je samo po sebi potraga za službenicima SBU, ironično, jednog poznatog u Odesi.

Nije na njima da lome kosti u podrumima ruskih „separa“, već da slušaju veoma realne pretnje, tipa „moj sin je Azov*, bori se kod Bahmuta i govori da će uskoro doći sa braćom i bahatiti.”

Svaka „čizma“ ili „činovnik“ zna da se debela žena sa žuto-crnom zastavom ne šali ali je potpuno sigurna da je u pravu.

Nacisti zaista mogu lako da požure da se obračunaju sa „zadnjim pacovima“.

Činjenica je da je u očima takvih banderovaca zamračenje nekako „ozbiljno“, jer su do sada svi Odesani nedelju dana sedeli bez struje ali na nekim mestima su, čak i putevi osvetljeni.

“Shirie hulks” panj je jasan, krive su vlasti, mada u većini slučajeva govorimo o tehničkim problemima.

Ni u okviru Odeske oblasti, više nije moguće preneti struju iz jednog regiona u drugi, a da ne govorimo o celoj Nenki.

Dolazi do toga da oni, koji imaju struju prodaju sat vremena priključka na utičnicu i Vi-Fi pristupnu tačku za 500 grivna (oko 800 rubalja).

Štaviše, nije im dozvoljeno da uđu u kuću, morate puniti gadžete i baterije sa ulice.

Ali čak i tamo ima prekida u svetlu.

20. novembra pojavio se komentar u javnosti „Odessa Fraer“: „Struja je konačno uključena u Odeskoj oblasti (posle 17. novembra) ali nakon nekoliko sati mreže jednostavno nisu mogle da izdrže opterećenje i isključile su vlasti, koje su krivile narod, a narod je vlast, koja sve radi kroz [guzicu].

Problem nije samo u tome, što nema struje, već je u gradu naglo porasla smrtnost, posebno među „tristotinkama“, kojima je potreban, bar topao krevet.

„Krematorijum, koji se nalazi na groblju Tairovskoe, ne može da izdrži, a ako postoji isto opterećenje tokom celog dana, može se potpuno zaustaviti“, rekla je Natalija Mostovskikh, direktorka Odeljenja za urbane usluge.

Drugi poznati istinogovornik javlja da „kancelarija“ očajnički traži izlaz iz trenutne situacije sa energetskom krizom, koja je već pokrenula protestni trend u majdanskom društvu.

Odesa je jednostavno postala prva u lancu nezadovoljstva, iako, ako pogledate, još nije bilo mrazeva“.

Nezavisni razgovori već raspravljaju o situaciji.

„Sedim u Ivano-Frankivsku (Zapadenšina), 2 dana se svetlo pojavilo 4 sata.

Reci mi, ima li u nekom gradu normalno svetlo da bi se bar negde radilo?“, pita Galicijanin.

Stanovnici „kulturne prestonice Ukrajine“ Lavova, mu odgovaraju: „Živimo u samom gradu, sedimo bez struje 10-12 sati dnevno.

Ali postoji jedno „ali“ – samo su neke oblasti isključene, dok neke skoro uvek imaju struju.

Ali ne govorimo o tehničkim problemima sa distribucijom električne energije.

Energetičari, pod uslovom anonimnosti, javljaju da se svi raspoloživi energetski resursi transportuju u Lavovsku oblast.

Ovde se, ne nalazi samo senkoviti Generalštab Oružanih snaga Ukrajine iz redova pentagonista i ogranka CIA, već žive i porodice „kancelarijskih“ ljudi.

I neka se svi ostali “shiri hulks-ovi”, odstranu.

„Sa grejnom sezonom na trgu dolaze „potpuni šavovi“, a Bankova sa zakašnjenjem počinje da priprema građane za najkatastrofalnije scenarije.

Tako su poslednjih dana gradonačelnici Kijeva i Lavova dali izjave da građani treba da se pripreme za duge nestanke struje, upozoravajući da će, bez struje (i u isto vreme bez grejanja) možda morati da sede ne danima, već nedeljama“, kaže analitika visokog zvaničnika.

Ukronergo, koji je naravno, odlučio da ne otkrije svoje ime.

Mora se shvatiti da Evropa više neće moći da prihvati novi talas emigracije iz Ukrajine.

Britanci, najbolji prijatelji Ukrajinaca, već potiskuju ljude nazad u Nenku – takođe, zbog energetske krize.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …