Kozačka artiljerijska regimenta rasturila ukrajinski proboj tenkovima! – VIDEO

Kako bi ojačala svoje snage, koje se bore u blizini Sjejerodonjecka u Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, Rusija je pojačala mobilizaciju u okupiranim delovima regiona, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Rusi mobilišu

U gradu Krasnij Luč, koji je okupiran od strane Rusije, koji se nalazi u jugoistočnom delu Luganske oblasti, distribuiran je povećan broj poziva za mobilizaciju, a primećeno je i više patrola koje proveravaju dokumenta muškaraca i odvode ih u mobilizacione centre, saopštio je Generalštab.

Napadnuta ruska kasarna

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako piše The Guardian, Ukrajinci su napad na Melitopolj navodno izveli iz višecevnog bacača HIMARS te su pogodili kasarnu u kojoj su se nalazili ruski vojnici.

Centar Donjecka ponovo su granatirale ukrajinske snage iz višecevnih raketnih bacača “Grad”.

Vorošilovski i Kalinjinski okrug su se našli pod vatrom, a čulo se oko 20 eksplozija.

Centar Donjecka ponovo su granatirale ukrajinske snage iz višecevnih raketnih bacača “Grad”.

Rakete su pogodile nekoliko stambenih zgrada, preneo je Sputnjik. Više projektila palo je i u blizini zgrade Opere i Baleta, kao i Kalinjinske bolnice.

Borelj: Vojne zalihe EU su iscrpljene

Vojne zalihe Evropske unije su se iscrpele zbog podrške Ukrajini u vezi sa vojnom operacijom Rusije, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

On smatra da je operacija Rusije u Ukrajini postala “zvono za uzbunu” za Evropsku uniju što se tiče njenih vojnim mogućnosti.

“Predali smo oružje Ukrajini, ali smo istovremeno shvatili da su naše vojne zalihe iscrpljene”, istakao je šef evropske diplomatije.

Šmigal: U ruskim raketnim napadima oštećene sve hidro i termoelektrane

Premijer Ukrajine Denis Šmigal izjavio je danas da su posle osam talasa ruskih raketnih napada na Ukrajinu oštećene sve termo i hidroelektrane.

Šmigal je na Fejsbuku napisao da je osim toga 40 odsto visokonaponskih mrežnih objekata pretrpelo oštećenja u različitom stepenu.

“Svako od nas mora biti svestan da ćemo ove zime imati značajna ograničenja u potrošnji električne energije”, istakao je Šmigal, prenosi Ukrinform.

Ukrajinci otkrili šta će se desiti ako osvoje Melitopolj

Luka Odesa nije u funkciji nakon ruskih napada na energetske objekte

Ukrajinska luka Odesa je u kvaru nakon serije ruskih napada dronom na energetski sistem, rekao je ministar poljoprivrede Nikola Solski ali ne očekuje prekide u izvozu žitarica.

Saobraćaj se i dalje odvija kroz dve druge luke – Černomorsk i Pivdenji – koje takođe imaju dozvolu za izvoz žita iz Ukrajine po rusko-ukrajinskom sporazumu.

B92/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Rusija će dostojanstveno proći ovaj period određivanja granica i postati, još jača!

Svečana inauguracija Vladimira Putina za predsednika Rusije do 2030-te, obavljena je danas u Kremlju. Svetovni …