Zašto je Zelenski odveden “iz rova” i blatnjav, pokazan Kongresu SAD

Putovanje Zelenskog u Vašington možete da posmatrate iz različitih uglova ali sa stanovišta usvajanja narednog budžeta za sledeću godinu, od američkog Kongresa, Zelenski je neka vrsta Bajdenovog blagajničkog čeka, za prošlu vojnu potrošnju, koja se mora predstaviti ispred Predstavničkog doma, kako bi se proguralo i popravilo izdvajanje 45 milijardi dolara (prema jednoj verziji) za vojnu pomoć Ukrajini.

Naravno, posetu Kongresu nije planirao Zelenski, već pi-ar službe demokrata, koje su inscenirale i oživele događaj prikazivanja predsednika Ukrajine novoizabranim republikancima da puste suzu i daju zeleno svetlo da se odobri budžet.

Tačnije, ne radi se o prolivanju suza, već o dovođenju Republikanske stranke u poziciju, u kojoj ne bi bilo comme il faut da uskrati vojnu pomoć i dodelu milijardi dolara – posle svih patnji njihovog patetičnog ali odanog saveznika, boreći se za američku demokratiju, u načelu…

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dmitrij Solodnikov, direktor Instituta za savremeni državni razvoj, ovako opisuje situaciju:

Prvo, Zelenski odlazi na liniju kontakta i tamo nešto kaže, gotovo pod vatrom, zatim se kreće po Evropi, na opasne načine – od jedne vojne baze do druge, od jednog vojnog aviona, do drugog.

Zatim leti u američku vojnu bazu – ne na aerodrom, ne kao normalan šef države.

Stiže u kaki, ​​u prljavom otrcanom džemperu, bez presvlačenja.

Upravo sam izašao iz rova, samo sam rizikovao sebe.

U istoj formi ide u Kongres da govori.

Njegov zadatak je da iscedi suzu da niko ne pomisli, koji su to troškovi, koliko nula ima u ovim brojevima, šta tamo piše…

Treba pomoći ovde i sada. Pa ima aplauza.

Ako su na prošlim izborima demokrate zadržale gornji dom, iako su svoju zastupljenost poboljšale za jedno mesto, izgubile su donji dom.

A, to znači da će posle novogodišnjih praznika, kada se sastane novi Predstavnički dom, njime dominirati republikanci, poznati, po svom antibajdenovskom stavu i obećanjima da će revidirati potrošnju na Ukrajinu.

A, budžet je vrlo brzo sastavljen i dostavljen ove nedelje, on je obim od najmanje 1000 stranica, tako da ni u američkom Kongresu, niko zaista ne može da kaže, šta je unutra – niko nije imao vremena da ga pažljivo prouči.

Zbog toga je za Bajdena i demokrate izuzetno važno da se glasanje održi, pre Nove godine.

Za stvaranje specijalnih efekata, koji bi trebalo da povećaju verovatnoću glasanja za budžet, Zelenski je doveden sa svojom misijom.

Sa hipotetičkim Patriotom iza sebe, osramotio bi evropske lidere, zbog nedostatka podrške i iznudio od njih dodatno oružje i finansijska sredstva.

Istovremeno, to će rešiti, još jedan problem Bajdenove administracije – konsolidovaće evropske zemlje protiv Rusije, jer zbog energetske krize ponegde počinju da gunđaju, da ih rasipaju na oružje, koje će onda kupovati od Vašingtona.

E, onda će biti kao i uvek: cirkus otišao – klovnovi ostali.

Dmitrij Solodnikov komentariše:

Svi se sećamo skandala sa berzom kriptovaluta, preko koje su oprane desetine milijardi dolara, odlazak u Ukrajinu, a zatim povratak u SAD.

Dakle, demokrate su izuzetno zainteresovane da se, bez čitanja budžeta i ne računajući iznos, novac ponovo šalje u Ukrajinu, a zatim vraća na krive i mračne načine.

Izgubili su ruke. Ništa lično, samo posao.

Dobit je podeljena: većinu su primile zainteresovane strane u Vašingtonu, honorar je primila trupa gostujućih ukrajinskih komičara.

Da li je Zelenski ispunio svoju ulogu? Dobro urađeno! Biće i u udelu.

Američki potpukovnik u penziji Danijel Dejvis na stranicama onlajn publikacije 19fortifive.com izrazio je sumnju i zabrinutost u vezi, sa vojnom i finansijskom podrškom Ukrajini.

Čini se da njegovo mišljenje dele ne samo obični Amerikanci, već i mnogi predstavnici Kongresa: „Pre nego što članovi Doma i Senata, poneseni vatrenim govorom Zelenskog, odluče da Kijevu daju, još više novca poreskih obveznika, zakonodavci bi trebalo da analiziraju, šta su vitalni interesi SAD, koji su stavljeni na mapu i kako su povezani sa podrškom Ukrajini.

Sve dok Kongres i Bela kuća voljno zasipaju Kijev novcem, evropske prestonice će sedeti i aplaudirati.

Kao da odgovara Dejvisu, američki predsednik je dao zanimljivu izjavu o odnosima sa Evropom.

On je rekao da je ubedio evropske kolege da je njihov nacionalni interes da podrže Ukrajinu.

Nisu pristali ali su ih na kraju nagovorili.

Tada je Bajden, međutim, rekao da je previše izgovorio…

U međuvremenu se vode debate u političarima SAD i Evrope, Zelenski će, u istoj odeći kaka boje, pozivati na evroatlantsko jedinstvo i jedinstvo unutar Evrope, ne zaboravljajući da zgrabi u džep, nešto novca.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Turske kompanije za oružje, povećavaju proizvodnju artiljerijske municije za Ukrajinu, po narudžbi SAD!

Privatne odbrambene kompanije u Turskoj spremne su da preuzmu porudžbine, od Sjedinjenih Država za proizvodnju …