Parović upozorio: Kinezi kupuju sela oko Bora, evo zašto …

Sve su češće informacije da preko posrednika kineska kompanija Ziđin kupuje napuštena imanja u regionu Bora.

Prema tim informacijama namera kineske kompanije koja je kupila srpske rudnike bakra i zlata je da naprave trajna naselja u koja će dovesti radnike sa porodicama iz Kine čime će bez posla ostati srpski državljani koji su trenutno zaposleni u kompaniji Ziđin.

Javna je tajna da Kina u Srbiji ima specijalan status po kome je moguće da se na Smederevo sruči tone otrovne čađi iz železare ili na Bor ogromne količine štetnih gasova i da niti jedna institucija države na to ne reaguje.

Takođe, vidljivo je i da se Srbija ubrzano zadužuje kod Kine i da zauzvrat mora da kupuje njihovu uglavnom prljavu tehnologiju starije generacije ili pak da bude teren na koji se ubacuju kineski proizvodi koju su konkurenti evropskim.

Ali ako je tačno i to da će na kraju Kinezi da dovode i svoje radnike u firme koje ovde otvaraju, onda je to siguran znak da Vučićev režim zaista planira da od Srbije napravi siromašnu kinesku provinciju.

Mi Slobodari smatramo da sa Kinom treba imati ekonomsku saradnju, ali to nikako ne znači da im treba prepustiti državu što se intezivno dešava u poslednjih godinu dana.

(Srbin.info)

Check Also

Desetine aerodroma, banaka i medija zatvoreno!

U petak, 19. jula, širom sveta je prijavljen globalni prekid u radu uređaja koji koriste …